آیا کسی که میخواهد نماز قضای میت رابخواند واجب است نماز وروزه قضای خودش
به گردنش نباشد

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
اگر کسی نماز و روزه قضا داشته باشد ، می تواند قضای نماز های میت را بخواند. هم چنین می تواند نماز های مستحبی بخواند.
از شرائط اجیر شدن برای خواندن نماز های قضا شده میت، نداشتن قضای نماز نیست، بلکه از شرایط اجیر شدن آن است که قرائت نماز را صحیح بخواند . شرایط کامل وضو و نماز را بداند. اگر وضو و نمازش کامل باشد ،می تواند برای خواندن نماز های میت اجیر شود و قضای نماز های میت را بخواند. لیکن در به جا آوردن نماز های قضای خود نیز نباید کوتاهی کند.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله فاضل، توضیح المسائل، مسأله 1387و جامع المسائل، ج1، سؤال389.