باسلام اسامي پيامبران الهي(124000) به ترتيب رسالت و زمان حدودي رسالت ؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با این مرکز.
متاسفانه بیان تعداد همه انبیا، رسالت و ترتیب بعثت آنان امکان پذیر نیست ، زیرا این امر مبتنی بر آن است که مشخصات همه انبیا روشن باشد تا در باره نوع رسالت ، ترتیب بعثت و تعداد آن ها بحث شود، حال اینکه زندگینامه همه انبیا شفاف و روشن نیست. برخی پیامبران توسط خداوند مبعوث شده بودند ، اما در تاریخ مشخصات آنان نیامده است. از سوی دیگر روایات متواتری هم در این باب نرسیده، که شمار انبیا یکصد و بیست و چهار هزار نفر هستند .(1) در باره تعداد آنان اختلاف است. البته در برخی متون تعداد آنان 124 هزار ذکر شده است . «شيخ صدوق» مى‏فرمايد:
به عقيده شيعه تعداد انبيا و همچنين اوصيا هر كدام 124 هزار نفر است . از ميان اين تعداد 5 نفر صاحب شريعت بوده و اركان نبوت بر محور آن ها استوار است . پيامبران اولو العزم عبارتند از: نوح، ابراهيم، عيسى، موسى، محمد (ع) (2).
از متون دینی و قرآن استفاده می شود برای هر امتی پیامبری بوده که اسم برخی شان در قرآن آمده و برخی هم نیامده است . قرآن کریم فرمود:
«و ما کنا معذبین حتی نبعث رسولا؛ (3)
هرگز کسی عذاب نمی‌کنیم تا پیامبری به سوی او مبعوث ننماییم».
در آیه دیگر واضح‌تر از این فرمود: «و لقد بعثنا فی کل امه رسولا ان اعبدوا الله و اجتنبوا الطاغوت؛ (4) میان هر امتی، پیامبری را مبعوث کردیم تا به آنان بگوید خداوند یکتا را پرستش و از مظاهر طاغوت و شرک پرهیز کنید».
از تعبیر «فی کل امه» به دست می‌آید که میان تمام مردم و مناطق پیامبری مبعوث شده و هیچ امتی بدون نبی نبوده . (5) در آیه دیگر آمده است:
«و رسلا قد قصصناهم علیک من قبل و رسلا لم نقصهم علیک؛ (6)پیامبرانی که سرگذشت آن ها را برای تو بیان کردیم و پیامبرانی که سرگذشت آن ها را بیان نکرده‌ایم».
از این آیه به دست می‌آید نام برخی از انبیا برای پیامبر اسلام بیان نشده ، ما از وجود آن ها بی خبریم. نمی توان در باره وضع همه انبیا سخن گفت.
در برخی از کتاب ها اسامی پیامبران به این ترتیب آمده است :
1 .حضرت آدم. 2 .حضرت ادريس. 3 .حضرت نوح. 4 .حضرت هود. 5 .حضرت صالح. 6 .حضرت ابراهيم. 7 . حضرت اسماعيل. 8 .حضرت لوط. 9 .حضرت اسحاق. 10.حضرت يعقوب. 11 .حضرت يوسف. 12 .حضرت شعيب. 13 .حضرت موسى. 14 .حضرت داوود. 15.حضرت ایوب. 16 .حضرت یونس. 17 .حضرت زکریا. 18 .حضرت یحیی. 19 .حضرت عیسی. (7)
در پیام قرآن اسامی پیامبرانی که در قرآن آمده است چنین آمده :
1 .حضرت آدم. 2 .حضرت ادريس. 3 .حضرت نوح. 4 .حضرت هود. 5 .حضرت صالح. 6 .حضرت ابراهيم. 7 .حضرت اسحاق. 8 .حضرت اسماعيل. 9 .حضرت لوط. 10 .حضرت يعقوب. 11 .حضرت يوسف. 12.حضرت ايوب. 13 .حضرت شعيب. 14 .حضرت موسى. 15 .حضرت هارون. 16 .حضرت اشموعيل. 17.حضرت الياس. 18 .حضرت اليسع. 19 .حضرت ذوالكفل. 20 .حضرت داوود. 21 .حضرت سليمان. 22.حضرت يونس. 23 .حضرت زكريا. 24 .حضرت يحيى. 25 .حضرت عيسى. 26 .حضرت عزير. 27 .حضرت محمد پيامبر الشان اسلام (8).
در باره تاریخ پیامبران به منابع زیر مراجعه فر مایید :
1-منشور جاوید، جعفرسبحانی ، ج11و12
2- قصص قرآن یا تاریخ انبیا، رسولی محلاتی
3-قصص قرآن ، صدرالدین بلاغی.
4-تاریخ پیامبران،محمد باقر مجلسی
پی نوشت ها:
1. معارف و معاریف، مصطفی دشتی،ج ،3 ،ص ،427،دانش، قم، 1376.
2. داستان پيامبران يا قصه‏هاى قرآن از آدم تا خاتم‏، يوسف عزيزى، 22‏ ، انتشارات هاد.
3. اسراء (17) آیه 15.
4 نحل (16) آیه 36.
5. تفسیر نمونه، ح11، ص228، نشر دارالکتب الاسلامیه، تهران 1379 ش.
6. نساء (4) آیه 165.
7 منشور جاوید ، جعفر سبحانی، ج11 و12، فهرست این دوجلد ، موسسه امام صادق (ع) ، قم، 1382.
8. ناصر مكارم شيرازي، پيام قرآن، ج 7، ص 358، مدرسه الامام علی بن ابی طالب (ع) ، 1375، قم.