زنی هستم 70 ساله که در حدود 31 سال پیش به نوه ی دختری خود(جنس نوزاد پسر می باشد) به مدت 30 روز و شب شیر داده ام در حالی که دختر و دامادم در قید حیات بودند و هم اکنون هم در قید حیات می باشند با توجه به اینکه در آن زمان گناه این کار را ساده می پنداشم و اطلاع کافی در مورد احکام شیر دادن نمی دانستم و امکان دسترسی به عالم نداشتم حکم این عمل چه چیزی می باشد با توجه به اینکه اخیرا از شخصی شنیدم که این عمل باعث حرام شدن دخترم به دامادم می شود نگرانی شدیدی در من ایجاد شده است از شما تقاضای یاری دارم

(این سوال نقل از مادر بزرگم میباشدکه به برادرم شیر داده است برادرم هم اکنون ازدواج کرده و دارای دو فرزند دختر می باشد)

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با این مرکز.
لازم است طبق فتواي مرجع تقليد خود عمل نماييد و در تماس با دفتر مرجع تان نظرشان را جويا شويد و بپرسيد آيا مي توانيد به نظر ايشان عمل نكنيد(اگر احتياط واجب داده باشند) و به جاي آن به فتواي آيت الله مكارم عمل كنيد. چرا كه به فتواي بسياري از مراجع تقليد با اين كار شما ، دختر و دامادتان به هم حرام ابدي مي شوند(1) اما به فتواي آيت الله مكارم شيرازي حرام نمي شوند و مي توانند با هم زندگي كنند . (2)

پي نوشت ها:‌
1 . توضیح المسائل مراجع، ج2، مسئله 2472.
2. آيت الله مكارم شيرازي ، استفتائات، ج 3 ،س 690.