با سلام
در صورتيكه در مملكت اسلامي (مانند ايران) :
الف) يكنفر غيرمسلمان و غير اهل كتاب پذيرفته شده در قانون اساسي مانند يك بودائي بدست يك مسلمان به قتل برسد، حكم آن چيست؟ آيا مسلمان قصاص ميشود؟ آيا ديه خواهد داد؟ چقدر؟
ب) اگر همين شخص بودائي بدست يكنفر مسيحي به قتل برسد، حكم آن چيست؟

با تشكر ، خدانگهدار

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
از نظر حکم فقهی: اگر مسلمان کافر غیر اهل کتاب را بکشد ، مسلمان قصاص نمی شود و دیه هم ندارد ، چه در کشوری اسلامی باشد یا در بلاد کفر، هم چنین اگر کافر غیر اهل کتاب به دست کافر ذمی کشته شود ، کافر ذمی قصاص نمی شود . کافر حربی و غیر اهل کتاب دیه ندارد(1) .
اما در شرائط فعلی که بحمد الله نظام جمهوری اسلامی برپا است ،در مورد این گونه مسائل، دادگاهای نظام جمهوری اسلامی ، زیر نظر ولی فقیه، متناسب با شرایط زمان و با در نظر داشت قانون جمهوری اسلامی، تصمیم گیری و حکم صادر می نمایند.(2)
پی نوشت ها:
1. امام خمینی، تحریر الوسیله، ج2، کتاب القصاص ، القول فی الشرائط المعتبره فی القصاص، مسأله 1 ؛
الدیات، القول فی مقادیر الدیات، مسأله 30 ؛ قواعد الأحكام في معرفة الحلال و الحرام، ج‌، ص: 606‌ ؛ الجامع للشرائع، ص 572‌.
2. سؤال تلفنی(7746666-0251) از دفتر آیت الله خامنه.