رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی خبر داد:
رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در این مراسم اظهار داشت: چند سالی است که پیگیر شکل‌گیری موتور جستجوی هوشمند مخصوص سؤالات دینی هستیم.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان حجت‌الاسلام و المسلمین علی مخدوم رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی گفت: ارزش افزوده آینده این موتور جستجو نسبت به اطلاعاتی که در حوزه پرسش و پاسخ دینی وجود دارد، اگر به صورت هوشمند و با استفاده از ظرفیت‌های امروزین شکل بگیرد، می‌تواند کارهای بزرگی را انجام دهد. صحبت‌هایی در این خصوص انجام شده و شرکت‌هایی در حال پیاده‌سازی نسخه آزمایشی آن هستند، همچنین با شرکتی که کار طراحی جستجوگر ملی را انجام می‌دهد، صحبت کرده‌ایم تا از این پس، پرسش و پاسخ دینی در جستجوگر آنها تگ مخصوص داشته باشد و مثل داده‌های دیگر، جداسازی شده و هویت مستقل پیدا کند.

حجت‌الاسلام و المسلمین مخدوم ادامه داد: پشتوانه این کار، بانک سؤالاتی است که در مرکز قم، اصفهان و مشهد در اختیار داریم و طبیعتا باید مرحله فرآوری انجام شده تا سؤالات برای این عرصه آماده شود. در این راستا چیزی که ضرورت دارد، تولید پیوسته و روزانه است تا اطلاعات و داده‌ها افزایش یابد.

وی بیان کرد: هیئت امناء اخیرا طی مصوبه‌ای پیشنهاد داده تا در حوزه شبهات، مطالعات جدیدی را شروع کنیم، چون قبلا به خاطر برخی کمبودها، فعالیت‌هایی را به صورت محدود و مختصر انجام داده بودیم. ما موظف شدیم طرحی را برای عرضه محتوا به منظور پاسخگویی به شبهات ارائه دهیم که این طرح اکنون در حال بررسی است.

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین محمد علیجانی، رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در نمایندگی اصفهان در این مراسم اظهار کرد: در این کتاب، از بانک جامع سؤالات پاسخ داده شده بالغ بر 26000 پرسش در موضوع علوم قرآن و حدیث فرآوری شده و در واقع جمعی از کارشناسان مرکز بر اساس مسائل و نیازهایی که ذیل قطب‌ها و میزهای دفتر تبلیغات اسلامی تعریف شده بود، اقدام به تدوین و انتشار کتاب مذکور نمودند. قصد داریم تا پایان سال نیز چند کتاب دیگر به صورت سلسله‌وار با هدف جمع‌آوری سؤالات بخش مکتوب منتشر کنیم.

وی افزود: یکی از امتیازات این کتاب که «پرسش‌ها و پاسخ های قرآنی» نام دارد، این است که اولاً حاوی سؤالاتی‌ست که پرسشگران و مخاطبان پرسیده‌اند و ثانیاً برخلاف نمونه‌های مشابه، ارجاعات و مصادر آن دست اول بوده و در 13 فصل به رشته تحریر درآمده است.

حجت‌الاسلام علیجانی ادامه داد: در فصل اول سؤالات مربوط به مباحث کلی در علوم قرآنی؛ فصل دوم سؤالات مربوط به رسم‌الخط قرآن، روان‌خوانی و...؛ فصل سوم سؤالات مربوط به بسم الله؛ فصل چهارم سؤالات مربوط به تفسیر، تأویل و فهم قرآن؛ فصل پنجم سؤالات مربوط به حفظ قرآن؛ فصل ششم سؤالات مربوط به نسخ و تحریف؛ فصل هفتم سؤالات مربوط به خواص برخی از آیات و سوره‌ها؛ فصل هشتم سؤالات کلامی راجع به قرآن؛ فصل نهم سؤالات مربوط به اهل‌بیت(ع) در قرآن؛ فصل دهم سؤالات مربوط به جایگاه و شخصیت زن در قرآن؛ فصل یازدهم سؤالات مربوط به احکام در قرآن؛ فصل دوازدهم پرسش از علوم مختلف در قرآن و فصل سیزدهم سؤالات مربوط به تفسیر برخی از آیات در قرآن مطرح و به آنها پاسخ داده شده است.