سلام علیکم. حدیثی از ائمه در کتاب بحار الانوار روایت شده که جغد به جهت عزاداریش برای امام حسین روز ها بیرون نمی آید. حدیث چنین است : [كامل الزيارات‏] عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عَنْ سَعْدٍ عَنْ مُوسَى بْنِ عُمَرَ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيٍّ الْمِيثَمِيِّ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع يَا يَعْقُوبُ رَأَيْتَ بُومَةً قَطُّ تَنَفَّسُ بِالنَّهَارِ فَقَالَ لَا قَالَ وَ تَدْرِي لِمَ ذَلِكَ قَالَ لَا قَالَ لِأَنَّهَا تَظَلُّ يَوْمَهَا صَائِمَةً فَإِذَا جَنَّهَا اللَّيْلُ أَفْطَرَتْ عَلَى مَا رُزِقَتْ ثُمَّ لَمْ تَزَلْ تَرَنَّمُ عَلَى الْحُسَيْنِ حَتَّى تُصْبِح( بحار الانوار،ج45،ص214)
میخواستم بدانم آیا سند این حدیث صحیح است؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
ابتدا درباره معناي اين روايت بايد بگوييم كه اين روايت نمي گويد كه جغد به جهت عزاداري روزها بيرون نمي آيد. بلكه ترجمه روايت اين است كه رواي مي گويد:« امام صادق (ع) فرمودند: اى يعقوب آيا تا به حال ديده‏اى كه جغدى در روز آواز بخواند؟ وى گفت: خير.
حضرت فرمودند: مى‏دانى چرا؟ عرض كرد: خير.
امام (ع) فرمودند: براى اينكه طول روز را اين حيوان روزه دار بوده و وقتى شب فرا رسيد افطار كرده و از آنچه خداوند منّان روزى او كرده استفاده نموده سپس پيوسته بر مصائب حضرت حسين بن على عليهما السّلام زمزمه نموده و نوحه‏سرائى مى‏كند تا صبح بدمد.»
درباره سند روايت مذكور بايد بگوييم اين روايت در كتاب كامل الزيارات (1) با ذكر سند آمده است و بجز يك شخص (حسن بن علي الميثمي )كه در خصوص آن توضيحي در كتب رجالي نيافتيم بقيه راويان اين روايت ثقه و مورد اعتماد هستند.
البته نكته اي كه درباره روايات كتاب كامل الزيارات لازم به ذكر است اين است كه از ويژگى‏هاى مهم اين كتاب توثيق عام روات آن است يعنى ابن قولويه قمي در آغاز كتاب تمام روات آن را توثيق كرده و اين كمكى بزرگي براى توثيق بسيارى از روات شيعه است كه نامى از آنها در كتاب‏هاى رجالى نيامده يا توثيق نشده‏اند.
با عنايت و پذيرش نكته مذكور، روايت مورد بحث معتبر مي باشد.
پي نوشت ها:
1. ابن قولويه، جعفر بن محمد، كامل الزيارات، نجف اشرف، دار المرتضويه، 1365ش، ص99.

موفق و موید باشید