با تشکر از شما به خاطر جوابهای خوبتان .1برای اینکه ما در زمان ظهور حضرت مهدی(ع)جزو کسانی قرار نگیرم که مثلا در زمان آمدن پیامبر چون به ثروت و مکنت نرسیدن پیامبر را نفی کرده وپیروی نکردن ما این کار را نکنیم چه کار کنیم؟2-چه کار کنیم که جزو پیروان واقعی حضرت مهدی باشیم که چه در سختی وچه در آسایش که قرار بر این است ما فقط یا رومددکار حضرت باشیم حتی اگر در سختی باشیم ؟3-آیا ما مسلمانان کنونی مثل میثم تمار یا یاران دیگر حضرت که چنان سختی های فراوان کشیدن ولی تسلیم شیطان نشدن اینگونه موردآزمایش حضرت حق قرار مگیریم یا خیر؟4چگونه باید باشیم که مثل میثم تمار زبانمان را ببرند یا شکنجه های سختری ,باز هم تسلیم حضرت حق باشیم ودست از ایمانمان بر نداریم؟کتابی را معرفی کنید که در مورد زمان ظهور حضرت مهدی وویژگیهای یاران آن حضرت توضیح دهد.

پرسش 1:
مهدويت
شرح : براي اينکه ما در زمان ظهور حضرت مهدي(ع)جزو کساني قرار نگيريم که مثلا در زمان آمدن پيامبر چون به ثروت و مکنت نرسيدند، پيامبر را نفي کرده و پيروي نکردند .
و پيرو واقعي امام زمان باشيم ،چه کار کنيم؟
پاسخ:
با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
از مهم ترين وظايف ما در زمان غيبت، مطالعه و بصيرت و آگاهي و اعتراف به وجود حضرت بقية الله است . مي بايست حضرت را به عنوان پيشواي واجب‌الاطاعه بدانيم. با اينكه وجود شريفش از نظرها پنهان است، و ظاهراً كسي او را نمي شناسد، در عين حال لازم است مقام رهبري و پيشوايي را از آن ايشان بدانيم؛ اين از بديهيّات عقايد اماميّه و از ضروريّات مذهب شيعه، است. براي انسان مسلمان همين نكته بس كه بداند امام و پيشواي او از كارهايش آگاه، از گفته هايش با خبر، از كارهاي نيك و شايسته اش شادمان، از اعمال و رفتار زشتش غمگين مي شود. در ناراحتي ها به كمكش مي شتابد. بنابراين همين عقيده براي درك موقعيّت خويش، و كنترل اعمال و رفتار خود در محضر امامش، براي او كافي است، كه به طور مدام، مراقب افكار و اعمال خويش باشد. چرا كه منتظر واقعي مي داند كه امام عصر ، مظهر عدالت است. خشنودي او خشنودي خدا و رسول خدا است. خشم و غضب او موجب خشم و غضب خداوند و پيامبر مي باشد.
از ديگر وظايف هر مؤمني در زمان غيبت حضرت حجت ، انتظار فرج حضرت است. اين بدان معناست كه همواره چشم به راه روزي باشد كه هدف و مقصود نهايي خداوند برآورده شود، و بشر از زندگاني عادلانه، تحت رهبري مهدي موعود ، برخوردار گردد. انتظار فرج خود بهترين انگيزه، براي تربيت و تهذيب نفوس پيروان و معتقدان واقعي امام عصر(ع) است. در سايه تربيت و تهذيب نفس است كه نيروي اراده و ايمان تقويت، و اخلاق اسلامي در فرد تجلي مي يابد. اين ها خود مقدماتي است، در جهت آمادگي فرد، براي ظهور حضرت.
از ديگر نكات قابل توجه براي هر منتظر راستيني، پايبندي به تعاليم و احكام و حدود اسلامي است تا از لغزش ها و انحرافاتي كه در عصر غيبت در كمين تك تك افراد جامعه است، در امان بماند. بر هر مؤمني لازم، بلكه واجب است احكام و حدود الهي را عميقاً فرا گرفته، و بدان ها عمل كند.
از جمله امور مهمّي كه بايد در عصر غيبت مورد توجّه عموم منتظران قرار گيرد، و به عنوان يك فريضه تلقّي گردد، مسؤوليّت فرد در قبال فساد و انحرافات جامعه است و پايبندي به اصل امر به معروف و نهي از منكر . قرآن در اين باره مي فرمايد :
بايد از ميان شما جمعي دعوت به نيكي كنند، و امر به معروف و نهي از منكر نمايند، و آن ها رستگارنند.(1)
امام علي (ع) مي فرمايد : تمام كارهاي نيك، و حتي جهاد در راه خدا، در برابر امربه معروف و نهي از منكر، چون آب دهان است در برابر درياي پهناور.(2)
امام باقر(ع) مي فرمايد : امر به معروف و نهي از منكر دو فريضه بزرگ الهي است، كه بقيه فرائض با آن ها برپا مي شوند. به وسيله اين دو راه ها امن، كسب و كار مردم حلال، و حقوق افراد تأمين مي گردد، نيز در سايه آن دو است كه زمين ها آباد، و از دشمنان انتقام گرفته مي شود.(3)
امر مهم ديگري كه منتظران حقيقي بايد بدانند و نسبت به آن عنايت خاصّي داشته باشند، موضوع صبر و استقامت و پايداري در برابر مشكلات و سختي هايي است، كه نوعاً مردم و به خصوص مؤمنان در عصر غيبت با آن ها مواجهند. امام حسين(ع) مي فرمايد :
براي‌ حضرت غيبتي است، كه در آن غيبت گروهي از دين خدا برمي گردند، گروهي ثابت قدم خواهند بود،‌ كه آن ها مورد آزار و اذيّت قرار مي گيرند. به آنان گفته مي شود: اين وعده چه وقت سر مي رسد، اگر راست مي گوييد؟! آگاه باشيد كه صابر و پايدار بر اذيّت و آزار و تكذيب و افترا، همچون كسي است كه شمشير به دست گرفته، در پيشگاه رسول خدا( ص )پيكار مي كند.(4)
آري هر مؤمن و هر منتظر راستيني بايد بداند كارهاي نيك و شايسته او، درك درجات اخلاقي و معنوي، تلاش در رسيدن به موقعيّت عالي تر از حيث معنا، اخلاص در عمل، احساس مسؤوليّت در قبال اسلام و مسلمانان، استقامت و پايداري و صبر در برابر سختي ها، مي تواند در آمادگي فرد و ايجاد شرايط ظهور، نزديك سازي روز موعود، سهم بسزايي داشته باشد. در زمان ظهور از ياران امام زمان (ع) قرار بگيرد .
پي نوشت ها:
1. آل عمران(3) آيه 104.
3. نهج البلاغه، كلمات قصار، شمارة 374، به نقل از تفسير نمونه، ج3،ص40.
3. وسائل الشيعه، كتاب امر به معروف و نهي از منكر، باب1، ج11، ص395، حديث6.
4.كمال الدين و تمام النعمه، شيخ صدوق؛
تاريخ غيبت كبري، سيد محمد صدر؛
تفسير نمونه، ج 3، ص317.

پرسش 2:
چه کار کنيم که جزو پيروان واقعي حضرت مهدي باشيم ؟
پاسخ:

در روايات از پيرو واقعي به شيعه تعبير کرده اند . نشانه‏هايي از طريق خود معصومين (ع) در روايات بيان شده است كه اگر کسي بخواهد پيرو واقعي اهل بيت و به ويژه امام زمان ، حضرت مهدي عليه السلام باشد، بايد اين ويژگي ها را در خود ايجاد نمايد .
از مهم‏ترين نشانه هاي پيرو واقعي بودن ، انجام واجبات و ترك محرمات و در مرحله بعدي انجام مستحبات و ترك مكروهات ،هم‏چنين آراسته شدن به صفات پسنديده است. امام صادق (ع) شيعه واقعي را چنين معرفي مي‏كنند:
شيعتنا اهل الورع والاجتهاد و اهل الوفاء والامانة و اهل الزهد والعباده، اصحاب احدي و خمسين ركعة في اليوم والليلة، القائمون بالليل، الصائمون بالنهار، يزكون اموالهم و يحجون البيت و يجتنبن كل محرم ؛
شيعيان ما اهل پارسايي و سخت‏كوشي [در عبادت‏] هستند، اهل وفاداري و امانت‏داري‏اند. اهل زهد و عبادت‏اند. آنانند كه در شبانه‏روز 51 ركعت نماز مي‏گزارند. شب‏ها را به عبادت سپري مي‏كنند . روزها را به روزه‏داري. زكات اموال خود را مي‏پردازند .از هر حرامي دوري مي‏كنند،(1)
امام باقر (ع) نيز فرموده‏اند: ما شيعتنا الا من اتقي اللَّه و اطاعه و ما كانوا يعرفون الا بالتواضع والتخشع و اداء الامانه و كثرة ذكراللَّه ؛
شيعه ما كسي نيست مگر كسي كه از خدا بترسد . او را فرمان برد. آنان جز با فروتني وخاكساري و امانت‏داري و بسياري ياد خدا شناخته نمي‏شوند.(2)
امام صادق (ع) مي فرمايد : امتحنوا شيعتنا عند مواقيت الصلوة کيف محافظتهم عليها و الى اسرارنا کيف حفظهم لها عند عدوّنا و الى اموالهم کيف مواساتهم لاخوانهم فيها؛
شيعيان ما را در اوقات نماز امتحان کنيد که چگونه به آن اهميّت مى دهند، و اين که چگونه اسرار و مقامات ما را نزد دشمنان بازگو نمى کنند . همچنين با اموال شان امتحان کنيد که چگونه به ديگر برادران شان کمک مى کنند.(3)
امام حسن عسكرى عليه السلام مى‏فرمايد: إنَّ شِيعَتَنَا هُمُ الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ آثَارَنَا وَ يُطِيعُونَا فِى جَمِيعِ أوَامِرِنَا وَ نَوَاهِينَا فَأولئِكَ شِيعَتُنَا فَأمّا مَنْ خَالَفَنَا فِى كَثِيرٍ مِمَّا فَرَضَهُ اللَّهُ عَلَيْهِ فَلَيْسُوا مِنْ شِيعَتِنَا ؛ (4)
شيعيان ما كسانى هستند كه از سنّت هاى ما پيروى كرده ؛ تمام اوامر و نواهى ما را اطاعت مى‏كنند، پس اينان شيعيان ما هستند . امّا كسانى كه در بسيارى از چيزهايى كه خداوند واجب كرده، ما را مخالفت مى‏كنند، از شيعيان ما نيستند.
مؤمن منتظر، تابع فرمانده است؛ نه آن كه به هوا هاي خويش اقتدا كند. در دعاي غيبت مي خوانيم : "و قونا علي طاعته و ثبِّتنا علي متابعته...؛ خدايا مرا بر اطاعت وي توانا، و بر پيروزيش ثابت قدم بدار. مرا بر اين امر (انتظار)، شكيبا گردان؛ تا آن كه شتاب در آنچه تو تأخيرش را مي خواهي، و تأخير در آنچه تو شتاب كرده اي، نخواهم. از آنچه پوشيده اي، جستجو نكنم. بحثي در آنچه پنهان نموده اي،‌ نداشته باشم. با تو در تدبيرت منازعه نكرده، و نگويم چگونه و چرا ولي امر ظهور نمي كند؟
از مهم ترين خصوصيات پيروان واقعي امام عصر انتظار فرج است. در روايات متعدد داريم كه انتظار فرج در زمان غيبت، از بهترين اعمال است.(5)
صفات نيكو و ارزنده بسيار ديگري نيز در روايات وجود دارد، كه با مراجعه منابع زير مي توانيد تأمّل و عمل نماييد:
1- فضائل الشيعه، شيخ صدوق.
2- صفات الشيعه، شيخ صدوق

پي نوشت ها:
1. محمد بن الحسن الحر العاملي، وسائل الشيعة ، مؤسسة آل البيت - قم، 1409 ه. ق. ج4 ،ص 58.
2. ثقة الإسلام الكليني، الکافي، دار الكتب الإسلامية - طهران، 1365 ه. ش، ج2 ،ص 74.
3. علامه مجلسي ، بحار الانوار ، موسسه الوفاء بيروت ، 1404ه . ق ،ج 65 ،ص149 .
4. همان ص 169.
5.همان ، ج 52 ، ص 128.

پرسش 3:
آيا ما مسلمانان کنوني مثل ميثم تمار يا ياران ديگر حضرت که چنان سختي هاي فراوان کشيدند، ولي تسليم شيطان نشدند ،اين گونه مورد آزمايش حضرت حق قرار مي گيريم ؟
پاسخ:

يكي از سنت‏هاي الهي، آزمايش بندگان و انتخاب صالحان و پارسايان است. از سخنان پيشوايان ديني استفاده مي‏شود كه آزمايش به وسيله غيبت حضرت، از سخت‏ترين آزمايش‏هاي الهي است. (1) اين سختي از دو جهت است:
1 - از جهت اصل غيبت، كه چون بسيار طولاني شود، بسياري از مردم دستخوش شك و ترديد مي‏گردند.
2 - از جهت سختي‏ها و فشارها و پيشامدهاي ناگوار كه در زمان غيبت به وجود مي‏آيد. سختي‏ها به گونه‏اي هستند كه حفظ ايمان و استقامت در دين، كاري سخت مي‏گردد.(2) كساني از امتحان الهي سربلند بيرون مي‏آيند كه دچار ترديد نشوند.
امام كاظم(ع) فرمود: "وقتي پنجمين فرزندم غايب شد، مواظب دين خود باشيد. مبادا كسي شما را از دين خارج كند. او ناگزير غيبتي خواهد داشت، به طوري كه گروهي از مؤمنان از عقيده خويش برمي‏گردند. خداوند به وسيله غيبت، بندگان خودش را آزمايش مي‏كند".(3)
پي‏نوشت‏ها:
1 . صافي گلپايگاني، منتخب الاثر، ص 101.
2 . كتاب الغيبة، ص 204 .
3 . ابراهيم اميني، دادگستر جهان، ص 149.

پرسش 4:
چگونه بايد باشيم که مثل ميثم تمار زبان مان را ببرند يا شکنجه هاي سخت تري , باز هم تسليم حضرت حق باشيم و دست از ايمان مان بر نداريم؟ کتابي را معرفي کنيد که در مورد زمان ظهور حضرت مهدي و ويژگي هاي ياران آن حضرت توضيح دهد.
پاسخ:

شرط موفقيت در آزمون الهي ، ايمان واقعي داشتن است. انسان ها با داشتن ايمان ، به چنان آرامشى مي رسند كه هيچ يك از طوفان‏هاى زندگى آن ها را تكان نمى‏دهد. از حضرت صادق (ع) نقل شده است:
انّ المؤمن اشدّ من زبر الحديد، انّ زبر الحديد اذا دخل النّار تغيّر، و انّ المؤمن لو قُتِلَ ثمَّ نُشِر، ثُمَّ قُتِلَ، لَم يتغير قلبُه؛
مؤمن از قطعه آهن سخت‏تر است، چرا كه قطعه آهن در آتش دچار دگرگوني مي‏شود، ولي مؤمن اگر كشته شود، پس از آن زنده شود و بازگشته شود ،دست از اصول و عقايد خويش برنداشته و و قلب او دچار دگرگوني نشود (1).
كتاب هاي متعددي در مورد زمان ظهور حضرت مهدي نوشته شده است، كه از ميان آن ها عناوين ذيل را تأكيد مي نماييم :
1. عصر ظهور؛ علي توراني
2. مهدي موعود؛ علي دواني، ترجمة جلد 13 بحارالانوار
3. يكصد پرسش و پاسخ پيرامون امام زمان؛ عليرضا رجالي
4. موعودي كه جهان در انتظار اوست؛ علي دواني
5. دادگستر جهان؛ ابراهيم اميني
6. يوم الخلاص؛ كامل سليمان؛ ترجمة علي اكبر مهدي پور
7. مهدي منتظر؛ حاج شيخ محمدجواد خراساني
8. دارالسلام؛ علامه شيخ محمود عراقي (ميثمي)
9. مهدي،‌آخرين سفير انقلاب؛ ذبيح الله سعمي كبير، 2جلد
10. مهدي، انقلابي بزرگ؛ مكارم شيرازي
11. آخرين تحول؛ هيأت قائم تهران
12. در جستجوي قائم؛ سيد مجيد پور طباطبائي، نشر جمكران
13. سيماي امام زمان ؛ محمد مهدي تاج لنگرودي، نشر ممتاز
14. معصوم چهاردهم؛ جواد فاضل، نشر مطبوعات علمي
15. رسالت جهان، حضرت مهدي ؛ فريده گل محمدي آرمان، دارالنشر اسلام قم
16. مهدي موعود؛ شهيد دستغيب، انتشارات ناس
17. نشانه هاي ظهور؛ سيد علي اصغر سادات موسي، نشر منير
18. زندگي حضرت صاحب الزمان؛ ‌ حسين عمادزاده
19. خورشيد مغرب؛ محمد رضا حكيمي، نشر فرهنگ اسلامي

پي نوشت :
1.علامه مجلسي، بحارالانوار، ج 67، ص 303.