تمام روزه هایم را در ماه رمضان می گیرم اما گاه نمازم قضا می شود و نمی خوانم، موسیقی هم گوش می کنم . می خواستم بدانم آیا روزه هایم باطل است؟

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما در اين ماه عزيز؛ و تشكر به خاطر ارتباط تان با اين مركز؛
موسيقي بر دو قسم است:
1 ـ موسيقى که به نظر عرف مردم، مطرب، و متناسب با مجالس لهو و لعب و عياشي وعيش و نوش باشد. نواختن وگوش دادن به اين قسم موسيقي و ترانه حرام است .
2 ـ موسيقى غير مطرب و معمولى كه انسان را به هيجان شهوانى وادار نمي‌كند ؛ اين قسم موسيقي حرام نيست.
موارد مشكوك نيز اشكالي ندارد، و احتياط مستحب اجتناب است. (1)
موسيقي خواه از نوع اول كه گوش دادن آن حرام و خواه از نوع دوم باشد، باعث باطل شدن روزه نمي شود، اگر چه انجام گناه به هنگام روزه، مانع قبولي اعمال و عبادات و روزه انسان مي شود.
هم چنين نخواندن نماز باعث باطل شدن روزه نمي شود، اما نماز ستون دين است و با قبول شدن نماز عبادات ديگر مورد قبول واقع مي شود.
پي نوشت:
1.آيت الله مكارم، استفتائات، ج 1 ،سوال 520.