مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

به همت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی؛
بخش مکتوب و رسانه‌ مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی به مناسبت شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی، کتاب الکترونیک با عنوان «شهید سلیمانی» تولید و منتشر کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، به مناسبت شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، بخش مکتوب و رسانه این مرکز کتاب الکترونیک با عنوان «شهید سلیمانی» را تولید و منتشر کرد.

بخش پاسخگویی مکتوب مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، به‌عنوان باسابقه‌ترین بخش مرکز، با رسالت پاسخگویی مطلوب به سؤاالات ویژه، عهده‌دار تولید محتوای غنی و منطبق با اصول علمی تحقیق در عرصه پاسخ به سؤاالات دینی است که در راستای توصیه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای حفظه الله تعالی، بر آن شد تا مجموعه پرسش و پاسخ‌ها را به‌صورت محصوالات متنوع و متعدد، در قالب کتاب و نرم‌افزار ارائه کند.

این کتاب در چهار فصل با عنوان های مکتب شهید سلیمانی، شهید سلیمانی در منطقه، شهید سلیمانی در سیاست خارجی و هدف شهید سلیمانی از اقدامات نظامی، به زیور طبع آراسته شده است. این اثر حاوی چندین پرسش و پاسخ حول محور سردار شهید قاسم سلیمانی است که با عنوان "شهید سلیمانی" تدوین‌شده است و رویکرد بخش مکتوب در تدوین این مجموعه رعایت اختصار در تعداد سؤال و ارائه پاسخ جامع و مستند است.

گفتنی است این کتاب با پژوهش حجت الاسلام علیرضا مظاهری، حسین دهقانی، محمد رضا عبدالله‌پور و خانم زهرا امینی و تصحیح حجت الاسلام روح الله جلالی اصل و علی انصاری پور در دی ماه 1402 منتشر شده است.

علاقمندان می‌‏توانند جهت استفاده و نشر این کتاب می‌‏توانند از طریق پیوند http://mmps.ir/MTNLR  فایل کتاب را دریافت نمایند.

طی جلسه ای در مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
طی جلسه ای قائم مقام سازمان صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول این سازمان از مرکز ملی پاسخگویی بازدید و بر لزوم برقراری تعاملات فی ما بین تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، طی جلسه ای وحید جلیلی «قائم مقام سازمان صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول این سازمان» و همراهان وی از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی بازدید و ضمن آشنایی با فعالیت های صورت گرفته و نحوه ارائه خدمات به کاربران بر ضرورت برقراری تعامل بین سازمان و مرکز تاکید کرد.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد اصغری «رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی» گزارشی از فعالیت ها، سامانه ها و برنامه های مرکز ارائه کرد.

وی امکان داده کاوی و حجم بالای سؤالات دریافتی در این مرکز را فرصتی ارزشمند برای برنامه سازان سازمان قلمداد و برای همکاری در این زمینه با صداوسیما اعلام آمادگی کرد.

وحید جلیلی نیز ضمن ابراز خرسندی از فعالیت های مرکز، بر ضرورت برقرای تعامل تاکید کرد.

وی با اشاره به قابلیت تولید فکر دینی در فرایند پرسش و پاسخ، راه اندازی نهضت تولید محتوا و هم افزایی در این زمینه را ضروری دانست.

دبیر ستاد تحول در رسانه ملی، ایجاد حلقه وصل و پیوست رسانه ای برای بانک سوال و جواب مرکز را ضروری دانست که لازمه آن شناخت ظرفیت ها و نیازهای طرفین است.

وی خاطرنشان کرد سه نوع خروجی قابل استفاده برای سازمان در مرکز ملی پاسخگویی وجود دارد: خروجی رسانه ای، خروجی علمی و خروجی دراماتیک.

قائم مقام سازمان صداوسیما در امور فرهنگی با تاکید بر توصیه امام خامنه ای (دام ظله) مبتنی بر سه کلیدواژه ابتکار، شجاعت و توانایی گفت: این پیوست رسانه ای باید این سه مؤلفه را دارا باشد.

طی جلسه ای در مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
طی جلسه ای مدیرگروه معارف اسلامی شبکه پنج معاونت سیما از مرکز ملی پاسخگویی بازدید و بر لزوم برقراری تعاملات تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، طی جلسه ای رسول آذرسرا «مدیرگروه معارف اسلامی شبکه پنج معاونت سیما» و همراهان وی از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی بازدید و ضمن آشنایی با فعالیت های صورت گرفته و نحوه ارائه خدمات به کاربران بر ضرورت برقراری تعامل تاکید کرد.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد جواد اصغری «رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی» گزارشی از فعالیت ها، معرفی اپلیکیشن پاسخگو و بخش های مختلف سایت پاسخگو و امکانات آن در زمینه جستجو و ارائه خدمات سریع برای کاربران پرداخت.

از سوی گروه علمی احکام مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد؛
این نشست علمی در سه بخش نحوه نوشتار، اصطلاحات علمی، نکات ویرایشی و نحوه استفاده از آن مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام سید مصطفی سجادی «پژوهشگر حوزوی» در نشست علمی «نکات ویرایشی در پاسخهای فقهی» به بررسی نکات موثر در پاسخگویی مکتوب اشاره کرد.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه این بحث را در سه بخش ارائه نمود، که در بخش اول، توجه به نحوه نوشتار عبارات در پاسخگویی به سوالات مخاطبین و در بخش دوم در خصوص استفاده از اصطلاحات علمی و روش اصلاح آن و اشتباهات رایج در این زمینه اشاره کرد و در نهایت در بخش سوم به نکات ویرایشی و روش استفاده از گزاره های صحیح در پاسخ به سوالات مکتوب پرداخت.

حجت الاسلام سجادی در انتهای این جلسه به برخی از سؤالات کارشناسان در این زمینه پاسخ گفت.

از سوی گروه علمی احکام مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد:
در این نشست علمی به بررسی انواع احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام والمسلمین محمد عباس منصوریه در این نشست علمی به بررسی انواع احکام مشترکات و نظر فقهای معاصر در آن پرداخت.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه در ابتدا مراد از مشترکات را مطرح نموده و سوابق پژوهشی آن را اشاره کرده است و پس از آن در پنج بخش بحث را ارائه و نظرات فقهای معاصر را بیان کرد.

وی با اشاره به بخش اول از بحث که راه ها و جاده ها باشد به بیان احکام خیابان های عمومی و بن بست و حق انتفاع و کیفیت استفاده از آن را مطرح نمود و با توجه به کاربردی بودن این بحث به بیان قوانین موجود در آن و مسائل مورد ابتلاء مخاطبین پرداخت.

حجت الاسلام منصوریه در انتهای این جلسه سؤالات کارشناسان در این موضوع با توجه به فتوای فقها را پاسخ گفت.

شایان ذکر است گروه احکام به عنوان گسترده ترین گروه از بین هفت بخش پاسخگویی مرکز ملی، جهت حفظ و ارتقاء علمی و مهارتی کارشناسان به طور مداوم نشست هایی علمی با حضور کارشناسان مطرح برگزار می‌نماید.

از سوی گروه علمی احکام مرکز ملی پاسخگویی برگزار شد:
در این نشست علمی راهکارهای رعایت تخصص در پاسخگویی و تبعات عدم رعایت آن ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا ملکی در این نشست علمی به بررسی پاسخگویی هوشمند به سوالات فقهی پرداخت.

استاد و پژوهشگر حوزه علمیه در چهار گام، مباحث حول پاسخگویی هوشمند را مورد بررسی قرار داد.

وی در ادامه به راهکارهای رعایت تخصص در پاسخگویی و تبعات عدم رعایت آن، آثار عدم فهم سؤال، علت عدم رعایت تخصص توسط کارشناسان و توجه به شرایط پرسشگر پراخت و برای آن به نمونه هایی اشاره کرد.

در این جلسه به تحلیل پاسخ های مطرح شده و بیان نمونه هایی از مشکلات به وجود آمده در عدم رعایت موارد ذکر شده پرداخته شد و راهکارهایی برای اصلاح و مدیریت پاسخگویی ارائه گردید.

شایان ذکر است گروه احکام به عنوان گسترده ترین گروه از بین هفت بخش پاسخگویی مرکز ملی، جهت حفظ و ارتقاء علمی و مهارتی کارشناسان به طور مداوم نشست هایی علمی با حضور کارشناسان مطرح برگزار می‌نماید.

همزمان با هفته پزوهش و فنآوری در نشست علمی مطرح شد:
مسئولان و کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی بخشی از دستاوردهای علمی مرکز را بیان کردند.
جلسه معرفی دستاوردهای پژوهشی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگوی به سؤالات دینی، صبح امروز سه شنبه 27 آذر ماه 1397 با حضور جمعی از کارشناسان و پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی، مسئولان و کارشناسان مرکز به بیان بخشی از دستاوردهای پژوهشی پرداختند.

در ابتدای جلسه حجت الاسلام و المسلمین دکتر هاشمی جزی، مسئول پشتیبانی علمی مرکز، ضمن بیان روایتی در باب اهمیت حضرت فاطمه معصومه و شهر قم، به بیان بخشی از تولیدات مرکز پرداختند. وی با بیان اینکه جنس کار مرکز پژوهشی نیست، ادامه داد: علیرغم آن، از آنجایی که ما با ذهن مخاطب سروکار داریم، پژوهش هایی مساله محور صورت گرفته و پژوهش های بسیاری صورت گرفته که متاسفانه هنوز به چاپ نرسیده است.

وی آمادگی مرکز برای ارائه موضوعات و پایان نامه ها که با ذهنیت و نیاز مردم مرتبط است را نیز اعلام کرد.

در ادامه حجت الاسلام دکتر حکیمیان، مدیر علمی گروه قرآن و حدیث نیز به بیان دستاوردهای پژوهشی مرکز پرداخت که کتاب پاسخ به سوالات قرآنی از جمله آنهاست.

حجت الاسلام فلاح زاده دیگر سخنران این مراسم بود که فعالیت های گروه تاریخ مرکز را برشمرد.

مدیر علمی گروه تاریخ این پژوهش ها را مبتنی بر نیاز جامعه و با توجه به سوالات مطرح کرد. بحث عطش، حضرت رقیه، جنگ های پیامبر و باستان گرایی از جمله مهمترین آنهاست.

وی ضمن بیان توانمندی های کارشناسان تاریخ مرکز افزود: این توانمندی ها به حدی است که کارشناسان مرکز در حال حاضر ارزیابی بسیاری از تحقیقات علمی خارج از مرکز را انجام می دهند.

حجت الاسلام فلاح زاده در انتها ضمن ابراز خرسندی از گسترش رویکرد پژوهش افزود: مرکز ملی به کانون دانشمندان جوان تبدیل شده است.

حجت اسلام فردوسی و سید محمد تقی محمدی، از کارشناسان بخش فقه مرکز از دیگر سخنرانان مرکز بودند که به بیان دستاوردهای پژوهشی خود در زمینه عده و اعتکاف پرداختند.

حجت الاسلام حسین ابراهیمی، مدیر علمی گروه فقه مرکز ملی نیز در این جلسه به بیان فعالیت های گسترده بخش فقه پرداخت و بیان داشت تنوع سوالات با مقلدین مختلف منجر به پویایی و تسلط پاسخگویان به فتاوای مراجع معظم تقلید شده و کارشناسان مرکز نیز هر کدام براساس توانایی و علاقه اقدام به فعالیت های پژوهشی متنوع کرده اند.

آخرین سخنران مراسم، حجت الاسلام قرائتی بود که وی با سخنانی متفاوت درباره پژوهش در مرکز ملی پاسخگویی به ارائه بحث پرداخت.

وی با بیان اینکه نیاز مخاطبان دریافت متون یا پاسخ های پژوهشی نیست افزود: هر چند یکی از لوازم پاسخگویی پژوهش است. اما علاوه بر اتقان علمی، ارائه پاسخ متناسب با سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی مخاطبان در اولویت نخست قرار خواهد داشت.

مدیر بخش مکتوب مرکز ادامه داد: پس از بررسی های انجام شده مشخص شد در برخی از عناوین و درختواره های مصوب مراکز پژوهشی، حتی یک سوال هم طی چندین سال مطرح نشده است و حدود یک سوم درختواره آن مراکز خالی از موضوعات مورد ابتلای مردم بوده است. لذا پس از اذعان به اهمیت پژوهش، اما مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و سایر مراکز پاسخگویی نیازمند تعریف ساختارها، فرایندها و استانداردهای متناسب پژوهشی متناسب اولویت های پاسخگویی می باشد.

حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه هنر ما تبدیل کردن پژوهش ها به محتواهای مورد فهم و نیاز جامعه می باشد افزود: در حال حاضر جای مرکز تخصصی پاسخگویی یا سطوح تخصصی حوزوی با این موضوع خالی است. چه اینکه روحانیون در عرصه های مختلف اجتماعی مورد سوال قرار گرفته و ارائه پاسخ به مخاطبان علاوه بر دانش، نیازمند مهارت هایی است که چنین مرکز خواهد توانست تامین کننده آن باشد.

این مراسم در انتها با ذکر توسل به حضرات معصومین علیهم السلام و مداحی حجت الاسلام طباطبایی به اتمام رسید.

دعوت به همکاری از واجدین شرایط گروه فلسفه و کلام مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، جهت تکمیل کادر پاسخگویی به سوالات و شبهات اعتقادی در فضای تلفنی و سایبری
مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

گروه فلسفه و کلام مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی، جهت تکمیل کادر پاسخگویی به سوالات و شبهات اعتقادی در فضای تلفنی و سایبری، از واجدین شرایط ذیل دعوت به همکاری مینماید:

شرایط عمومی:
1-دارا بودن گواهی پایان دوره ی  سطح دو تحصیلات حوزوی؛
2-حداکثر سن 40 سال؛
3-آشنایی لازم با نرم افزارهای علوم اسلامی؛
4-توانایی کاربری( آشنایی با مهارت های کامپیوتری  و نرم افزاری)

شرایط اختصاصی:
1-اتمام دوره ی کارشناسی ارشد یا سطح سه تخصصی در رشته های؛
(فلسفه، کلام، شیعه شناسی، فرق و مذاهب، ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی، دین پژوهی و فلسفه ی دین.)
2-موفقیت در آزمون مصاحبه علمی؛
( ارزیابی توانایی علمی هر فرد، در پاسخگویی به شبهات و سوالات موجود در مباحث اعتقادی.)
3-دارا بودن سوابق تبلیغی و پژوهشی؛
(طلابی که دارای سوابق تبلیغی و پژوهشی قابل توجهی باشند، در صورت قبولی در مصاحبه علمی در اولویت پذیرش قرار خواهند گرفت.)

توجه:
مراجعه ی حضوری داوطلبین واجد شرایط جهت انجام فرایند ثبت نام الزامی می باشد.

نشانی جهت مراجعه و ثبت نام:
 بلوار امین. سه راه سالاریه. مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی. طبقه اول. اتاق پشتیبانی علمی
جهت اطلاعات بیشتر با شماره 37174193 آقای خرمی تماس حاصل نمایید.

مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

طی حکمی از سوی رییس مرکز ملی پاسخگویی
حجت الاسلام و المسلمین محمد علیجانی به عنوان سرپرست مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی نمایندگی اصفهان منصوب شد

ریاست محترم مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی حجت الاسلام و المسلمین مخدوم، طی حکمی حجت الاسلام و المسلمین محمد علیجانی را به عنوان سرپرست مرکز ملی پاسخگویی به پرسش های دینی نمایندگی اصفهان منصوب نمودند.

به گزارش روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان طی مراسمی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی مخدوم رییس مرکز ملی پاسخگویی به پرسش های دینی و حجت الاسلام و المسلمین محمد قطبی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان و کارشناسان این مرکز جلسه تکریم و معارفه رییس جدید نمایندگی اصفهان برگزار شد.

در این جلسه از زحمات حجت الاسلام و المسلمین مهرداد آقاشریفیان تقدیر و حجت الاسلام و المسلمین محمد علیجانی به عنوان سرپرست مرکز ملی پاسخگویی به پرسش های دینی نمایندگی اصفهان منصوب شد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در این مراسم گفت: امروز تکنولوژی نقش عمده ای در تسهیل ارتباطات دارد و سطح دسترسی مردم باید افزایش یابد بالتبع فعالیت و خدمات نیز به روز باشد.

ایشان با اشاره به سوق دادن اقدامات فرهنگی به خدمت فرهنگی گفت: این قابلیت در بخش مشاوره امکان پذیر است و باید فعالیت ها در این قسمت توسعه یابد.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین علی مخدوم رئیس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به ارائه گزارشی از فعالیت های این مرکز پرداختند.