محتوا و شیوه اجرای برنامه علاوه بر ارتقای سطح آگاهی های مخاطبین در خصوص قیام امام حسین(ع) به سوالات و شبهات موجود در این حوزه پاسخ خواهد داد.

برنامه تلوزیونی «سایه روشن» با هدف تحلیل و بررسی قیام سید الشهدا(ع) و آیین های مرتبط تهیه شده و محتوای آن به صورت علمی، روشمند و غیر مستقیم به ارائه مباحثی می پردازد. محتوا و شیوه اجرای برنامه علاوه بر ارتقای سطح آگاهی های مخاطبین در خصوص قیام امام حسین(ع) به سوالات و شبهات موجود در این حوزه پاسخ خواهد داد. این برنامه با همکاری محتوایی و اجرایی مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی و به پیشنهاد ریاست محترم شبکه چهار صدا و سیما در سیزده برنامه تولید شده و از شب اول ماه محرم در ساعت 23 پخش خواهد شد. باز پخش این برنامه روز بعد ساعت 18 خواهد بود. مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی علیرغم فرصت کوتاهی که برای سامان دهی محتوایی این برنامه در اختیار داشت، پس از رصد، گونه شناسی، بازخوانی و تدوین شبهات پرتکرار در خصوص قیام سید الشهدا(ع) و آیین های مرتبط از آرشیو سوالات داخلی و برخی از مراکز دیگر، موضوعاتی را بر اساس اولویت اهمیت و پرتکرار بودن، استخراج نموده و محتوایی را به صورت برنامه ای گفتگویی تنظیم نمود. شناسایی کارشناسان مرتبط در هر یک از این موضوعات، ارسال اطلاعات اختصاصی هر موضوع و در مواردی برگزاری جلسات توجیهی با کارشناس و مجری کارشناس برنامه از دیگر مراحل محتوا سازی برای این برنامه بوده است. در این برنامه پس از ارائه گفتگویی تخصصی از سوی کارشناسان این مرکز با هدف تشریح ابعاد و پیامدهای موضوع هر برنامه، به طرح تفصیلی موضوع از سوی کارشناس برنامه پرداخته شده و در پایان برخی از کتب و آثار مرتبط با موضوع معرفی خواهند شد. در این برنامه 20 نفر از کارشناسان با سابقه مرکز مشارکت داشته و محتوای ارائه شده به صورت مستمر با نظارت کارشناسان مرکز ملی تولید شده اند.