روايات در باب صلوات فرستادن بر پيامبر و اهل بيت شان زياد است. اما در مورد بلند صلوات فرستادن اين روايت آمده:

« قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص ارْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ بِالصَّلَاةِ عَلَيَّ فَإِنَّهَا تَذْهَبُ بِالنِّفَاقِ‏ »

رسول خدا فرمودند: صدايتان را با صلوات فرستادن بر من بلند كنيد كه اين كار نفاق را از بين مي برد.

اما اينكه با بلند صلوات فرستادن شيطان دورتر مي شود مضمون همين روايت است. زيرا نفاق از كارهاي شيطان است، وقتي نفاق از بين رفت در واقع شيطان دور شده است.

اما بلند فرستادن صلوات به معني فرياد كشيدن و آزار دادن ديگران نيست. بلكه به اندازه خودش است مثل نماز صبح و مغرب كه واجب است بلند بخوانيم آيا اينجا هم ترغيب به فرياد كشيدن است؟

بنابراين بلند كردن صدا در اين موارد به معني اين است كه آهسته نباشد و جوهره صدا معلوم باشد.

پي نوشت:

1.كليني، محمد بن يعقوب،اصول كافي،انتشارات آل البيت، ج‏2، ص 494