براي جواب به سوال شما چند نكته بايد تذكر داده شود:

1. قرآن كتاب هدايت بشر به باور هاي حق، اخلاق متعالي انساني و بيان كننده احكام و دستور هاي تضمين كننده سعادت دنيا و آخرت است. هدف قرآن زماني محقق مي شود كه ما قرآن را بخوانيم و بفهميم و به معارفش باور يابيم و به اخلاقش متخلق شويم و به دستورهايش عمل كنيم.

بنا بر اين خواندن از باب مقدمه براي فهميدن و عمل كردن ارزش دارد و اگر از اين باب نباشد، فايده ندارد. پس ما بايد سعي كنيم قرآن را به عنوان كتاب خدا بخوانيم و بفهميم و سرلوحه زندگي قرار دهيم ، اين كه فرموده ايد :" بدون توجه به معنی ..." وقتي قبول كرديم قرآن كتاب خداست بايد به خود زحمت دهيم و معناي آن را بفهميم همانطور كه اگر نامه محبوب ما به ما برسد سعي مي كنيم آن را بفهيم و تنها كتابي در جهان امروزه آسماني است و از جانب خداست قرآن است و هيچ كتابي چنين نيست  حتي كسي ادعاي آنر ا هم ندارد پس جا دارد با فهم معنايش روحمان را تعالي بخشيم .

2. كسي كه توجه داشته باشد كه قرآن كتاب خدا براي هدايت و دستگيري بشر است و با اين توجه به قرآن دست بكشد، آن را ببوسد ، آن را تلاوت كند و آن را به همراه داشته باشد، همه اينها ارزشمند مي شود و در ساختن روح و روان و فكر و اخلاق و عمل او تاثير گذار خواهد بود. به بياني از امام خميني در اين زمينه توجه فرماييد:

" فرزندم! با قرآن اين بزرگ كتاب معرفت آشنا شو اگر چه با قرائت آن؛ و راهي از آن به سوي محبوب باز كن و تصوّر نكن كه قرائت بدون معرفت اثري ندارد كه اين وسوسه شيطان است. آخر، اين كتاب از طرف محبوب است براي تو و براي همه كس، و نامه محبوبْ محبوب است اگر چه عاشق و محبّ مفاد آن را نداند و با اين انگيزه حبّ محبوب كه كمال مطلوب است به سراغت آيد و شايد دستت گيرد. ما اگر در تمام لحظات عمر به شكرانه اين كه قرآن كتاب ما است به سجده رويم از عهده برنيامده‏ايم."(1)

3- جسم از مركب روح است و همانطور كه در روانشناسي ثابت شده است آرامش روح در سلامت جسم و اضطراب روح در بيماري جسم نقش بسزائي دارد و اين از بديهيات عصر ماست پس با قرآئت قران و رسيدن به آرامش سلامت جسم خود را هم تأمين كرده ايم .

4. در محضر قرآن بودن، بوسيدن قرآن و تلاوت آيات آن حتي اگر ترجمه را متوجه نشود، براي فردي كه آن را به عنوان كتاب خدا مي بوسد و تلاوت مي كند و ...،  آثار بسيار زيادي دارد كه ممكن است خيلي از آنها را ما هنوز ندانيم.

يكي از دانشمندان ژاپني از تاثير شگرف ذكر بسم الله الرحمن الرحيم و دعاها بر روي ملكول هاي آب پرده برداشته است كه شما بدان اشاره كرده ايد و براي مشاهده نتايج پژوهش او مي توانيد به لينك هاي زير مراجعه كنيد:

http://quraneazim.blogfa.com/post-20.aspx

پي نوشت ها:

1. صحيفه امام،ج16،ص211.