حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

علت تصمیم شدید پیامبر(ص) در واقعه یهود بنی قریضه را توضیح بفرمایید.
اصل قضیه را فراتر از تاریخ ، قرآن مجید و خداوند متعال در  آیات اول سوره احزاب این گونه بیان می کند که؛ کسانی از اهل کتاب که سپاه احزاب را یاری کردند، از قلعه هایشان پایین آوردید و شما گروهی از آنها را  کشتید و گروهی را اسیر کردید. و سرزمین ها و خانه هایشان که برای آن جنگ نکردید و اسب نتاختید ، به دست شما افتاد.
این آیه به اتفاق مفسرین جز بنی قریظه شأن نزول دیگری ندارد. برخی از مورخان در اثر فشار و هیاهوی صهیونیست ها مرعوب شدند و  این قضیه را منکر شدند.
اما اینکه چرا رسول خدا (ص) با این شدت رفتار کرد، یکی به این علت بود که چون آنان جنایات بزرگی را مرتکب شدند و دیگر اینکه بعد از شکست نهایتا خودشان به حکمیت سعد بن معاذ راضی شدند و رأی ایشان کشتن مردان و اسیر کردن زنان آنان بود. در حالیکه رسول خدا (ص) بدون حکمیت هم با استناد به معاهده ی پیمان می توانست آنها را مجازات کند.
پیشنهاد می کنم تفصیل قضیه و علت این تصمیم شدید رسول خدا (ص) را در کتاب «فروغ ابدیت» جلد 2 تالیف آیت الله جعفر سبحانی و کتاب «تاریخ اسلام از جاهلیت تا رحلت پیامبر اسلام » تالیف بنده ( آقای پیشوایی) مطالعه کنید.