حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

اطلاعاتی در مورد مسجد اموی در سوریه یا شام قدیم می خواستم، آیا معاویه آن را ساخته است؟
این مسجد قبل از مسیحیت معبد بت پرستی بوده است، مسیحیان آن را کلیسا کردند. در زمان خلیفه دوم و فتح دمشق، مسلمانان نصف این کلیسا را مسجد کردند و نصفش همچنان دست مسیحیان باقی بود. تا زمان معاویه وضع به همین منوال بود. تا آنکه در زمان ولید بن عبدالملک، یکی از خلفای بعدی بنی امیه، که اهل ساخت و ساز، راه سازی و یتیم خانه سازی و ... بود، آن نصفه ی دیگر را هم از مسیحیان خرید و به آنها جای دیگری اختصاص داد که برای خودشان کلیسا بسازد.
این مسجد فعلی که یکی از مساجد بزرگ دنیاست، و ساخته ی ولید بن عبدالملک است و ربطی به معاویه ندارد.