حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

علت تاخیر در خاکسپاری امام موسی کاظم(ع) چه بود؟
بنابر آنچه مشهور است، امام موسی کاظم(ع) در زندان هارون به وسیله ی سم و زهر به شهادت رسید، آنها از عواقب این جنایت بزرگ نگران بودند. لذا در ابتدای شهادت حضرت(ع)، عدّه ای از بزرگان و شیعیان را به زندان بردند، که نشان دهد حضرت به مرگ طبیعی از دنیا رفته است.
«ابن عنبه» از علمای نسب شناس شیعه در قرن هشتم هجری، در کتاب «عمده الطالب فی انساب آل ابی طالب»، در بحث مربوط به امام کاظم(ع) می نویسد؛ وقتی می خواستند حضرت کاظم(ع) را دفن کنند، برای فرار از مسئولیت و تطهیر دامن خودشان، بدن حضرت را به مدت سه روز در کنار پلی در بغداد قرار دادند، و به اشخاصی که می آمدند عبور کنند، نشان می دادند که ببینید، موسی بن جعفر(ع) به مرگ طبیعی از دنیا رفته است. و سه روز به این منظور خاکسپاری حضرت(ع) به تاخیر افتاد.