حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

شبث بن ربعی که بود؟
شبث بن ربعی در جنگ صفین جزء یاران حضرت علی(ع) بوده است، آدم بوقلمون صفت و نان به نرخ روزی بوده، که هر روز موضع عوض می کرده است. و با اینکه همراه چند نفر از فرصت طلبان کوفه نامه ای برای امام حسین(ع) نوشتند، ( غیر از نامه ی شیعیان سرشناس کوفه)، ولی عملا در حادثه ی کربلا جزء سپاهیان و فرمانده پیاده نظام عمر سعد بود.
این مرد یکی از چهار مسجد ملعونه را برای شکرانه و جهت شادی در قتل امام حسین(ع) بنا کرد. همچنین به همراه سه هزار نفر از طرف عبدالله بن مطیع عدوی، که نماینده ی عبدالله بن زبیر در کوفه بود، به جنگ مختار رفت. سرانجام در سال 80 هجری در کوفه از دنیا رفت.