حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

آیا ماه رمضان در صدر اسلام با توجه به گرماي شديد عربستان، به همين كيفيت کنونی بوده؟ لطفا پيرامون روزه داري در زمان پيامبر و ائمه توضيح بفرماييد.
در صدر اسلام هم به همین صورت و یک ماه بوده است. ماههای قمری گردشی است و همیشه در ماه تابستان نیست و گاهی مصادف با پائیز و زمستان هم بوده است.
علاوه بر این در عربستان مناطق خنک و ییلاقی مثل طائف وجود دارد که ثروتمندان مکه در آن کاخ و مسکن تابستانی دارند. لذا همه جای عربستان گرم نیست.
از طرف دیگر مسلمانان صدر اسلام بسیار با استقامت بوده اند، چرا این سختی ها را در جهادها و طی کردن های مسافت های طولانی مقایسه نکنیم. مثلا در جنگ تبوک یک مسافت ششصد کیلومتری از مدینه تا تبوک را در هوای گرم طی کردند، در حالیکه مرکب و آذوقه ی کافی نداشتند، ولی آنان در پرتو نیروی ایمان همه را تحمل می کردند.