حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

ماجراي تغيير قبله که توسط پيامبر اسلام چگونه انجام شد و اينكه چطور دوركعت نماز ظهر را به سمت بيت المقدس و دو ركعت رو به سمت خانه خدا اقامه شد؟
گویا سوال از اینجا برایشان پیش آمده که یک تغییر جهت صد و هشتاد درجه یا نود درجه ای رخ داده است، به این صورت که این تغییر قبله در قبیله‌ی بنی سلمه اتفاق افتاده که ساکن اطراف مدینه بوده اند و حضرت بعضی اوقات با آنها نماز جماعت می خوانده اند و هنوز قبله بیت المقدس و رو به شمال بوده است، تا اینکه آیه تغییر قبله در حین نماز نازل شد و حضرت در همان حین نماز به سمت مسجدالحرام که در جنوب قرار دارد، تغییر جهت دادند. سوالی که در اینجا به ذهن می رسد این است که آیا این تغییر جهت صفوف نماز را بهم نزد؟ در جواب باید گفت درست است که این تغییرات حاصل شده، ولی این به دستور خاص خداوند متعال بوده است و لذا مشکلی نداشته است. یعنی پیامبر و مسلمانان یک نماز را به دو قبله خواندند، یعنی دو رکعت را به سمت بیت المقدس و دو رکعت بعدی را به طرف کعبه خواندند.