حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

در كتاب ناسخ التواريخ آمده است كه امام علي (ع) دو عباس داشته است و عباس صغير در شب تاسوعا شهيد شد، طريق شهادت او چگونه است؟ در كتاب شهادت نامه امام حسين (ع) نوشته آقاي ري شهري نوشته است كه امام علي دو فرزند بنام حسين داشته است كه نه تا پسر داشته و در كربلا شهيد شده اند.
ناسخ التواريخ اين مطلب را نقل كرده است ولي صحت ندارد. دليلش اين است كه علماي قديم ما مانند شيخ مفيد در «الارشاد» و شيخ طوسي در «اعلام الوري» زماني كه فرزندان امام علي (ع) را ذكر مي كنند از عباس صغير ياد نمي كنند و اصولا شب عاشورا كسي از ياران امام حسين (ع) شهيد نشد؛ چون جنگي نشد. همچنين بايد توجه داشت تمامي مطالب كتاب ناسخ التواريخ صحيح و معتبر نيست. در اين مورد، نظر ما همان است كه در كتاب مقتل جامع سيدالشهداء نوشته ايم.
درباره دانشنامه امام حسين (ع) نيز كه فرمودند اكنون در دسترس ندارم تا اظهار نظر كنم.