حجت الاسلام والمسلمین مهدی پیشوایی

كعبه چند بار و در چه زماني خراب شد؟
كعبه هم خراب شده است و هم در مواردي براي بازسازي، آن را خراب كرده اند. يكي از آن ها پيش از زمان حضرت ابراهيم (ع) بوده است. بر خلاف مشهور كه معتقدند بنيانگذار كعبه حضرت ابراهيم است اين كار را حضرت آدم انجام داده است. كعبه قبل از زمان حضرت ابراهيم خراب شده بود و ايشان آن را تجديد بنا كردند.
مورد ديگر در زماني كه حضرت محمد (ص) 35 ساله بوده، كعبه سقف نداشته است و وسايلي كه در آن بوده، رو به خرابي مي رفته است. قريش و بزرگان مكه دوست داشتند سقفي بزنند ولي هزينه زيادي داشت. تا اين كه سيلي از اطراف مكه سرازير شد و ديوارهاي كعبه ترك برداشت. اين جا بود كه سران مكه جمع شدند و آن را خراب كردند و دوباره با سقف ساختند.
بعضي از خلفا تغييرات ظاهري دادند ولي يك بار ديگر توسط عبد الله بن زبير بازسازي شد. عبد الله بن زبير بعد از شهادت امام حسين (ع) در مكه قيام كرد و در آن دوازده سال حكومتش، كعبه را خراب كرد و دوباره ساخت. حجاج بن يوسف ثقفي كه به مكه لشكر كشي كرد و مكه را گرفت گفت كعبه اي كه عبد الله بن زبير بازسازي كرده است قبول نيست. بنابراين كعبه بازسازي شده را خراب كرد و دوباره ساخت.
علاقمندان به اين بحث مي توانند كتاب هاي مربوط به تاريخ مكه و مسجد الحرام را كه انتشارات مشعر منتشر مي كند مطالعه كنند.