سلام و ادب
بنده به لطف خدا با خانم محترمی که از نظر تحصیلی و اخلاقی و سایر مسائل غیر از مالس هم کف هستیم آشنا شدم
پدر ایشان حاضر به همکاری و مصاحبه با بنده نشد و ایشان را به اجبار به عقد آقازاده ای که اوضاع مالی مساعد تری داشت و در کل شرایط بهتری داشت در آورد
من و خانم محترم به یکدیگر علاقه شدید داریم و ایشان گفته اند قصد جدایی از همسر اجباری را دارند.
ما کماکان با هم ارتباط تلفنی داریم و بنده برای بدست اوردن ایشان دعا میکنم
آیا فکر جدایی صحیح است؟
فکر کردن ما به هم و تماسهایمان چه حکمی دارد؟
اگر بنده از ایشان دل بکنم کار صحیحی انجام داده ام؟
لطفا مرا کامل راهنمایی کنید
دچار عذاب وجدانم
سپاسگذارم

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی

از شما سؤال مي كنم: اگر همين وضعيت براي شما پيش مي آمد، يعني شما با كسي ازدواج مي كردي كه آن دختر دلش جاي ديگر و با پسر ديگري بود، اگر زن شما، با آن پسر هم چنان رابطه تلفني داشته باشد، شما ناراحت نمي شدي؟ آيا به غيرت شما بر نمي خورد؟ اگر پس از ازدواج اطلاع پيدا كردي كه زنت به آن پسر قول داده كه من در صدد جدا شدن و طلاق گرفتن از همسرم يعني شما هستم، و با آن پسري كه رقيب شما است، ازدواج كند، شما چه حالي پيدا مي كني؟ حتي اگر پايبند به دين و مذهبي نبودي، آيا اين كار از نظر انساني و اخلاق و وجدان انساني كار درستي است؟ فكر نمي كنم هيچ انساني به هم زدن زندگي و شادي ديگران را تأييد كند. با توجه به اين كه خانواده آن خانم شما را نمي پسندد، قطعا موانع و مشكلات زيادي بر سر راه تان قرار خواهد گرفت. و بر فرض طلاق هم صورت بگيرد ، و شما با هم ازدواج كنيد، به احتمال بسيار قوي ازدواج موفقي نخواهيد داشت. چون هم آن خانم از چشم خانواده و اقوام و فاميل مي افتد و ارزش و اعتباري نزد آنان نخواهد داشت و هم شما به عنوان يك انسان بي وجداني تلقي مي شويد كه باعث متلاشي شدن زندگي يك خانواده گشته ايد. اما از نگاه ديني، ارتباط تلفني شما كار نادرست و گناه است، و گام گذاشتن جاي پاي شيطان و باعث جلب رضايت آن خبيث مي گردد. دعاي شما نيز نادرست است و اجابت نمي شود. بايد ارتباط خود را هر چي زودتر قطع كنيد، و از همديگر دِل بكنيد. پس هيچ وقت سعي نكنيد، شادي و زندگي ديگران را خراب كنيد. براي ديگران همان چيزي را بخواهيد كه براي خود مي خواهيد. امير المؤمنين(ع) فرمود: أَيْسَرُ حَقٍّ مِنْهَا أَنْ تُحِبَّ لَهُ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِكَ وَ تَكْرَهَ لَهُ مَا تَكْرَهُ لِنَفْسِك‏(1) كم ترين حقي كه يك مسلمان به گردن هم دارد اين است كه براي او، آن چه را دوست داشته باشد كه براي خودش دوست دارد، و براي او چيزي را نخواهد كه براي خودش نمي خواهد.
پي نوشت ها:
1. شيخ كليني، الكافي، دار الكتب الاسلاميه، تهران، 1365ش، ج2، ص 169.
رسشگر گرامی:
ضمن تشکر از ارتباط شما با این مرکز؛ با توجه به کمبودهای متعدد امکانات و کاهش اعتبارات پاسخگویی، مرکز ملی پاسخگویی ناگزیر به تغییر رویکرد و اقدام به تمرکز سامانه پاسخگویی کرده است.
از این رو پاسخ سوالات خود را از سامانه های زیر دریافت نمایید.

سامانه هاي فضای مجازی ( اينترنتي):
انجمن گفتگوی دینی: http://www.askdin.com
کانون گفتگوی قرآنی: http://www.askquran.ir
پاسخگوئی زنده اینترنتی از طریق سایت : http://www.09640.ir

سامانه پیامک(فقط احکام شرعی): به شماره 30009640 یا از طریق سایت http://www.30009640.ir

سامانه تلفني : 096400