سلام خسته نباشید
میخواستم بدونم چرا حضرت زینب ویا حضرت نرجس(س) جزو زنهای برتر بهشتی به شمار نیامده اند مگه ویژگی خاص چهار زن برتر چه بوده ؟
ممنون

با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات شما و سپاس از ارتباط تان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
حضرت زينب، حضرت معصومه، حضرت نرجس (سلام الله عليهن )و بسياري ديگر از بانوان اهل بيت به درجات بالاي كمال رسيده اند درجاتي كه به وهم ما هم نمي آيد و جزو برترين زنان بهشتي و سيد و سالار آنها هستند.
در روايات براي زيارت حضرت معصومه(س) وعده بهشت داده شده و به زائر تعليم گرديده از ايشان شفاعت بطلبد و معلوم است كسي كه مقام شفاعت دارد و زيارتش موجب بهشت است، در اعلي درجه بهشت مي باشد.حضرت معصومه كسي است كه در زيارتش آمده كه امام رضا (ع) به او مي فرمايد مرا در بهشت شفاعت كن (اشفعي لي في الجنه ..)
اما در روايات به هنگام بر شمردن زنان برتر جهان كه به قله كمال رسيده اند، فقط چهار نفر شمرده شده اند؛ شايد حضرت در صدد معرفي زناني بوده كه تا آن زمان به قله رسيده اند و منافات ندارد كه زناني ديگر هم بعد از حضرت به قله برسند مثل حضرت زينب، حضرت معصومه و ...
عبارت بعض روايات هم مؤيد اين احتمال است، زيرا در آنها دارد:
ما كمل من النساء الا ...(1)
يا لم يكمل من النساء الا ...(2)
اين عبارات ظهور دارد كه حضرت در صدد شمارش زناني بوده كه تا آن زمان به كمال نهايي رسيده اند و منافات ندارد كه زناني بعد از آن به كمال نهايي برسند و شايد بتوان اين روايات را قرينه شمرد كه در روايات ديگري هم كه در صدد معرفي زنان برتر اهل بهشت است، منظور زنان برتري است كه تا آن زمان به دنيا آمده بودند.
بنا بر اين منافات ندارد كه بانواني مثل حضرت زينب(س) يا حضرت معصومه(س) و ... با آنان در يك زمره باشند.
پي نوشت ها:
1. كجوري، خصائص الفاطميه، قم، شريف رضي، 1380ش، ج1، ص477.
2. همان.
موفق باشید.