اين‌كه گفته می‌شود فقط حضرت علي بن ابي طالب(ع) مشغول غسل پيامبر(ص) بوده و دیگران در شوراي انتخاب خليفه(سقيفه) حضور داشته‌اند، آیا سند تاريخي هم دارد؟

امام علي(ع) آن حضرت را غسل می‌داد و عباس و دو فرزندش، فضل و قثم، بدن آن حضرت را حرکت می‌دادند و اسامه و شقران، آب بر بدن پيامبر(ص) می‌ريختند. علي هنگام غسل دادن می‌گفت: «بابي انت وامي ما اطيبک حيا وميتا؛ پدر ومادرم فدايت! چه اندازه پاکيزه هستي؛ هم در حال زنده بودن و هم بعد از آن. »‌(1) و اصحاب بعد از بيعت با ابوبکر، براي تجهيز و دفن پيامبر(ص) حضور پيدا کردند. ‌(2)
پي‌نوشت‌ها:
1. ابن اثير، عز الدين ابي الحسن الکامل في التاريخ، بيروت، دار صادر، 1385ق، ج 2، ص 332؛ تاريخ طبري، محمد بن جرير طبري، قاهره، مطبعة الاستقامة، 1358ق، تحقيق گروهي از علما، ج 2، ص451؛ سيره ابن هشام، بيروت، دار احيا ء التراث العربي، 1 142 ق، ج 4، ص 319- 320.
2. ابن اثير، همان؛ سيره ابن هشام، همان.