همه مراجع: خجالت کشيدن عذر شرعی نیست و باید غسل کند و اگر عمدا غسل نکند تا وقت تنگ شود (یعنی نزدیک اذان صبح که اگر غسل کند، اذان گفته می شود) باید به جای غسل تیمم بدل از غسل جنابت کند تا روزه اش صحیح باشد و اگر عمدا غسل نکند و در تنگی وقت هم تیمم نکند روزه اش باطل و قضا و کفاره دارد.
با این تیمم نمی تواند نماز صبح را بخواند و باید برای نماز صبح غسل کند و اگر بخاطر خجالت و مانند آن عمدا غسل نکند معصیت کار است ولی در تنگی وقت (نزدیک طلوع آفتاب) تیمم بدل از غسل کند و نماز بخواند نمازش صحیح است. (1)
پی نوشت:
1. توضیح المسائل مراجع، مسئله 679 و1621.