سلام
می دانم که سگ نجس است و دنبال علتش هم نیستم. سوالم این است که آیا همه ی سگ سانان نجس هستند یا فقط خود سگ نجس است؟ یعنی حیواناتی مثل گرگ، روباه، دینگو و غیره هم نجس هستند؟

پرسشگرگرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با مركز ملي پاسخگويي به سوالات ديني
سگ نجس است، و سایر حیوانات شبیه سگ مانند گرگ و روباه و غیره نجس نمی باشند، لذا اگر این حیوانات با بدن مرطوب روی فرش و لباس راه برود و یا دست مرطوب انسان روی این حیوانات کشیده شود نجس نمی شود، و قابل تذکیه است یعنی اگر به طریقه شرعی ذبح شود گوشت و پوست آن ها پاک است می توان روی آن نشست، البته در نماز نمی توان از پوست این حیوانات استفاده کرد. زیرا شرط است لباس نماز گزار باید از اجزای حیوانات درنده و بنابر احتیاط واجب از اجزای حیوانات حرام گوشت نباشد، و الا نماز باطل است.(1)
پی نوشت:
1. آیت الله سیستانی، توضیح المسائل، مسأله های 102، 812، 2547.