پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباطتان با مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
اولا باید بدانید در خواب جنب شدن گناه نیست و مشکل شرعی ندارد؛ اما برای مقابله با آن می توانید از راه کارهای زیر استفاده نمایید:
1. سعی کنید همیشه پیش از خواب مثانه خود را تخلیه کنید.
2. هرگز شکم خود را بیش از حد معمول پر نکنید بلکه اگر تا چند لقمه دیگر جای دارید، از غذا دست بکشید.
3. شب‏ها به خصوص غذایی سبک میل کنید.
4. از پوشیدن لباس‏های تنگ و چسبان (به خصوص لباس زیر ) اجتناب ورزید.
5. از تصور و تخیل امور جنسی و شهوانی سخت پرهیز کنید.
6.از خواندن، شنیدن، نگاه کردن به امور و تصاویر شهوت‏آفرین دوری کنید.
7. از خوردن مواد غذایی محرک مانند: خرما، پیاز، فلفل، تخم‏مرغ و غذاهای چرب اجتناب و یا به حداقل اکتفا نمایید.
8. هرگز به رو نخوابید.
9. برای تخلیه انرژی زاید بدن به طور منظم و زیاد ورزش کنید.
10. ذکر «لاحول ولا قوة الا باللَّه» را زیاد بر زبان جاری سازید.
11. قبل از خواب وقت هایی که می ترسید جنب شوید این دعا را بخوانید:
«اللهم انی اعوذ بک من الاحتلام و من سوء الاحلام و من أن یتلاعب بی الشیطان فی الیقظة و المنام».(1)
موفق باشید!!

پی نوشت:
1. شیخ عباس قمی، مفاتیح الجنان، حاشیه، ص225.