بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام
آیا مرغ مینا حرام گوشت است یا حلال گوشت؟
مرغ عشق حرام گوشت است یا حلال گوشت؟

با سلام و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما در این ماه عزیز؛ و تشکر به خاطر ارتباطتان با این مرکز؛
1- مینا پرنده ای است از راسته سبکبالان و از گروه سارها که جثه اش به اندازه یک سار است. اگر از گروه سار باشد، بلبل و سار و چکاوک از اقسام گنجشک می باشد و حلال گوشت است. ( 1 )
2- مرغ عشق اگر از جنس گنجشک و پرندگان حلال گوشت باشد ، حلال است. اگر از جنس گنجشک و حلال گوشت ها نباشد، حرام گوشت حساب می شود.
ملاک در تشخیص پرندگان حلال گوشت از حرام گوشت دو چیز است:
الف)هر پرنده‏اى که بال زدنش بیش ‏از صاف نگه داشتن است،حلال است، بنا بر این مى‏توان پرندگان حرام گوشت را از حلال گوشت با دیدن چگونگی پرواز آن ها تمیز داد.
2-هر پرنده ای که چینه‏دان و یا سنگدان و یا خار، پشت پا داشته باشد، حلال است . اگر هیچ کدام از این ها را نداشته باشد، حرام است .(2)
پی نوشت ها :
1 . امام خمینی، تحریر الوسیله، ج2، احکام اطعمه و اشربه، مسأله 6-8 (نظر رهبری مطابق با نظر امام می باشد).
2 . همان.