سلام!
بیوگرافی:
4 سال دانشجو رشته برق بودم.
یک سال است که سربازم.
نتیجتا
5 سال است که در دوران عقد هستم.
2 سال است که به طور حرفه ای کار اتوماسیون صنعتی میکنم و حدود 11 میلیون در آمد داشتم(اگرچه دانشجو و سرباز بودم).
*****************************
پدرم دوست دارد که:
مدیر مالی ما باشد.
ما مطیع فرمان او باشیم.
با این درآمد مناسب عملا ایشان نتوانسته است مدیر خوبی باشد!
پدرم می گوید از این به بعد میدانم چطور مدیریت کنم اما الله اعلم.
همسرم از دوران عقد در رنج و عسرت است.
کلام مردم او را غمگین نموده است.
برخی از شیوخ چنین گفته اند:
توریه کنید!
دروغ نگویید اما همه راست را نباید گفت!
و از گفتن اسرار اقتصادی فرار کنید!
سوالات:
1-آیا این آیه از قران کریم:
و بالوالدین احسانا!
از من میخواهد که هنوز جذب محبت پدر و مادر کنم و آندو را از اسرار مالی خویش مطلع کنم؟
توریه برای من سخت است زیرا اگر به پدر گزارش کار ندهم دلخور میشود.
2- بین حقوق همسر و والدینم چگونه جمع کنم؟
خواهشمندم پاسخی دهید که بتوان آنرا جاری کرد.
سپاسگذارم!
یا علی

پرسشگر گرامي، با سلام و سپاس از ارتباط­تان با اين مركز
برای روشن شدن پاسخ، به دو نکته توجه کنید:
اول:
خداوند متعال نعمت هاي فراواني به ما ارزاني داشته که پدر و مادر، جزو نعمت هایی است که خداوند متعال آن را به انسان عنایت نموده است. قدردانی و سپاس از این نعمت خداوندی، مانند سایر نعمت ها بر هر انسانی لازم و واجب است. از آن جایی که پدر و مادر، سمبل نیکی و احسان به فرزند هستند و از جان و مال خود برای پرورش او مایه گذارده‏اند، سزاوارترین انسان‏ها برای احترام و قدردانی‏اند. بهترین احترام و قدرشناسی، محبت و اطاعت از آن‏ها است.
خداوند در قرآن کریم می‏فرماید: «وَ قَضی ربّک الاّ تعبدوا الاّ ایاه و بالوالدین احساناً، اِمّا یبلُغَنَّ عندک الکَبر احدُهما او کلاهما فلا تقل لهما اُفٍّ وَلا تنهر هما و قل لهما قولاً کریما؛ (1)
پروردگار تو فرمان داد که جز او نپرستید و به پدر و مادر نیکی کنید. هر گاه یکی از ایشان یا هر دو نزد تو به پیری رسند، به آن ها اُف (سخن ناخوش) مگو و بر آن ها بانگ و فریاد مزن و با ایشان گفتار نیکو بگو».
در منطق اسلام، معنای "و بالوالدین احسانا"، مجموعه رفتارها و اعمالی است که بیانگر حفظ حدود و رعایت تواضع و فروتنی در مقابل والدین است که رفتار نیکو و برخورد نرم و آرام، از جمله مصادیق آن است.
اما به این معنا نیست که قرآن و روایات معصومان، از فرزندان می خواهد دربست تمام نظریات پدر و مادر را بپذیرند؛ بلکه مهم این است که فرزندان از جدل و بحث های بیهوده که ممکن است به تیرگی روابط و موجب ناراحتی پدر و مادر بینجامد، اجتناب ورزند؛ یعنی برای پدر و مادر حریم قائل شوند و شرایط سنی آن ها را در نظر بگیرند.
در مواردی که با والدین اختلاف نظر دارید، می‌توانید با رعایت ادب و متانت و حفظ جایگاه پدر و مادر، نظر خود را در موضوعات مختلف بیان کنید و از منطق خود دفاع نمایید. والدین نیز نباید توقع داشته باشند که فرزندشان همیشه پیرو نظریات آن‌ها باشد. بنابراین، اگر پدرتان در امور اقتصادی شریک شما نیستند، اطلاع ایشان از کم و کیف برنامه های اقتصادی شما لازم نیست و می توانید او را در جریان فعالیت های اقتصادی خود قرار ندهید. اما این برخورد نباید سبب تیرگی روابط و موجب ناراحتی پدرتان شود. می توانید برای این که حساسیت ایشان نسبت به این مقوله از بین برود، ایشان را در جریان برخی از برنامه های اقتصادی خود بگذارید و یا با او مشورت کنید و از ایشان نظر بخواهید تا اعتمادشان جلب شود. بنابراین، نباید دروغ بگویید؛ حتی توریه هم لازم نیست.
دوم:
در برخورد با همسرتان باید به گونه ای عمل کنید که ایشان از شما رنجیده نشود. از این رو، توجه ویژه و احترام به او را فراموش نکنید. همراهی همسرتان، نقش مؤثری در موفقیت های شما در کار و فعالیت های اجتماعی دارد؛ زیرا زندگی مشترک بین زن و شوهر، یک ارتباط دوسویه بین دو نفر است که در تمامی ابعاد جسمانی و روانی شریک یکدیگرند. بدیهی است یک زندگی مشترک مناسب، مهر و ارادت می طلبد، ایثار و گذشت دارد، احترام گذاشتن به احساسات و عواطف همسر دارد، خوشرویی و خوشگویی می خواهد، آغوش و نوازش و شور و مهر و عشق نیاز دارد. گذشتن از خواسته های خود در مسیر رضایت و رفاه و راحتی شریک زندگی خود را به همراه دارد و ... . اگر چه «وظایف»، محدوده عمل آدم ها را مشخص می کند، ولی یک زندگی گوارا و دلنشین را نمی توان تنها بر حسب تذکر وظایف افراد شکل داد. وظایف برای پیشگیری از تخطی افراد است؛ نه شکل دهنده یک زندگی زیبا و دلچسب. بنابراین، نقش همسرتان را در کمک به شما در حل این مسئله دست کم نگیرید. با او صحبت کنید و به خواسته های او احترام بگذارید.
در هر حال، دو مسئله وجود دارد:
یکی احترام به پدر و مادر که همیشه باید باشد.
دوم اطاعت از آن ها که این همیشگی نیست و مشروط به آن است که سبب ورود در گناه یا ترک واجب و یا ظلم به دیگران نباشد. البته اگر خواست و دستور والدین موجب گناه یا آزار و تضییع حق دیگران نشود و اختلال در زندگی و مانند آن ایجاد نکند، اطاعت از آنان واجب است.
منتظر نامه های بعدی شما هستیم.

پی نوشت:
1. اسراء (17)، آیه 23 - 24.