من پسری 22 ساله دانشجوی مهندسی برق هستم که والدینم به شدت با ازدواج من مخالفت می کنند و معتقد هستند که من اگر در حال حاضر ازدواج بکنم به درس و اینده ام لطمه می خورد و در ضمن آنچه خودشان می گویند این است که پول کافی برای ازدواج من را هم ندارند و می گویند درس بخوان سربازی برو کار بکن بعد راحت ازدواج بکن ولی نمیدانند که من تحمل 6 سال را ندارم راستش من دیگر چند روز هم تحمل ندارم و نمی دانند که من دیگر نمی توانم درس به خوانم و خیلی وقت هست که نمی خوانم فقط به کلاس می روم و می آیم مدتی هست دیگر به هیچ مجلسی نمی روم حتی مجلس چهلم دایی 19 ساله ام که هر شب یاد او مرا پریشان می کند تمام اقوام هر پنجشنبه به سر خاک او می روند ومن نمیرم چون انها نسبت به مشکل من بی تفاوت هستند من هم می خواهم این جوری تلافی کنم دیگر حتی با والدینم و اقوامم حتی پدر بزرگ و مادر بزرگ داغ دیده ام هم صحبت نمی کنم حتی امروز و امشب که تاسوعای آقا امام حسین علیه السلام هست هم تنها در خانه ماندم و به هیچ جا نرفتم حال مشکل اصلی خود را می گویم من خود ارضائی میکنم وتقریبا تمام عوارض آن را دارم یعنی واقعا چهره ام بسیا بیشتر از سنم نشان می دهد و هیچ کس باور نمی کند من 22 سال دارم و به طور واضح موهایم میریزد و به قدری عصبی هستم که دیگر کسی جرات صحبت با من راندارد و تمام عوارض آن را دارم که اگر به خواهم بگویم می شود طومار و چون چند پیام دیگران را خواندم فهمیدم که نیازی به گفتن دوباره نیست بجز اینکه نسبت به ناموس حساس هستم و نسبت به معضلات جهانی مثل فقر گرسنگی تخریب منابع طبیعی نژادپرستی و از همه مهمتر اسلام ستیزی و واقعه ی دردناک قرآن سوزی که واقعا مرا غمگین کرد و حتی واقعه ی فتنه ی سال 88 و اهانت به ساحت مقدس امام حسین علیه السلام و رهبر معظم انقلاب و دیگر تلاشگران ایران اسلامی اینها را گفتم چون در پاسخ به سوالات دیگران و گفتن عوارض استمناء بی تفاوتی به مسائل را نیز یکی از عوارض آن می دانستید نمی دانم شاید بعدا به آن دچار شوم و شاید این خود یک وسواس ناشی از استمناء باشد ولی چیزی که هست این هست که من در مورد کسی بی مورد و بدون فکر نظر نمی دهم واگر به دینم افنخار می کنم چون در مورد آن بسیار فکر کرده ام مطالعه کرده ام چه کتابهای اهل دین و موافق آن و چه کتابها و سایتهای ضد دین و با افراد مختلف در مورد دین و سیاست بسیار بحث کرده ام چه افراد معمولی چه دیندار چه بی دین و حتی افرادی ضد دین ولی چیزی جزء حقیقت در اسلام ندیدم ولی همواره از کمک اعمه معصوم محروم بوده ام و هیچگاه آنها را در زندگی خود حس نکرده ام من نماز میخوانم هر چند دست و پا شکسته با آنکه والدینم نمی خواندند ولی مادرم چند سالی هست که می خواند آنهم بعد از اینکه من به سن تکلیف رسیدم و ناخودآگاه شروع کردم به خواندن نماز آنهم بدون توصیه کسی و اجبار کسی مادرم هم شروع کرد نمی دانم شاید با دیدن من شاید ولی پدرم بعد از رفتن به مکه شروع کرد به خواندن ولی گاهی می خواند و خیلی وقت ها نمی خواند من قبلا قرآن می خواندم با معنی این هم به اختیار خودم نه توصیه ی مستقیم دیگری ولی مدتی است با اوج خود ارضائی من که از هر هفته به هر چند روز و بد تر از آن رسید و هرشب جنب شدم چه طبیعی و چه با خود ارضائی دیگر نماز صبحم قضا شد قران خواندنم ترک شد و گهگاهی آن هم برای کمک گرفتن از خدا قرآن یا نهج البلاغه می خوانم ولی به هیچ نتیجه ای نمیرسم و فقط خدا مرا از آخرت میترساند ولی من میگویم خدایا من فقط به یک همدم از جنس مخالف احتیاج دارم نه مشاوره و دعا و... مگر من حق ازدواج ندارم چرا باید چنین والدین بی فکر و لجبازی نسیب من شود از شما خواهشمندم اگر راهی به جزء تزکیه نفس و دعا و از این حرفها هست بگویید چون من دعا کردم بسیار و چه شبها که تا صبح گریه کردم و از خدا کمک خواستم از امام زمان شاید دیوانگی باشد ولی حتی از دایی تازه مرحومم که بسیار باهم دوست بودیم و از گوشه ای از درد من با خبر بود نیز کمک خواستم ولی چیزی جزء سکوت نشنیدم حال چند وقت هست که می خواهم رابطه با جنس مخالف را شروع کنم ولی یا میترسم و یا خجالت می کشم که خود از عوارض استمناء است و یا دلم به حال آن دختر میسوزد و نمی توانم به دروغ به او ابراز علاقه کنم چون می دانم با اینکار او بشدت ضربه می خورد ولی اگر دختری پیدا کردم که فقط به دنبال دوستی هست نه ازدواج و زیبا بود حتما به او پاسخ خواهم داد چون دیگر ازدواج برای من یک رویای دست نیافتنی هست و دارم از این فکر بیرون می آیم که من هم روزی ازدواج خواهم کرد ولی باز خدا میداند هنوز شوق به ازدواج در من فروزان هست ولی خودم به زور میخواهم ان را خاموش کنم و دیگر زندگی برایم بی معنی هست و مرگ برایم راحتتر از زندگی من به دفتر مقام معظم رهبری و حوزه قم نیز پیام دادم ولی جوابهایی دریافت کردم تکراری و بی اهمیت ...چون این راه حلها مناسب کسی هست که اختیارش دست خودش هست نه منه بی اراده اگر میگویید روزه بگیرم باید بگویم من حتی در ماه رمضان نیز همین شرایط را دارم هرچند کمی تاثیر دارد وی نه قابل قبول اگر می گویید نگاهم را کنترل کنم باید بگویم نگاه خود را از چه بپوشم از تلوزیون از دختران کوچه و بازار و همکلاسیهایم من حتی هفته ای یکبار هم ز خوابگاه بیرون نمیروم حتی با اصرار دوستانم باید بگویم همه چیز برای من تحریک آمیز هست همه چیز جنس مخالف از لباس او گرفته تا صدا و بوی او تنها راه نجاتم این هست که سر به بیابان بگزارم ببخشید که طولانی شد بی پرئا حرف زدم ولی خواستم همه چیز روشن شود و دوباره جواب تکراری دریافت نکنم

پرسشگر گرامی با سلام و سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
یکی از نیازها و امیال فطری انسان میل به " دوست داشتن " و " دوست داشته شدن " می باشد ، که خصوصا در ایام جوانی این نیاز بیش تر به سمت عشق ورزی به جنس مخالف گرایش پیدا می کند ، که در کامل ترین و صحیح ترین شکل آن به ازدواج و تشکیل خانواده منتهی می شود . یعنی انسان در وجود خود نیاز به یک شریک و همدم پیدا می کند ، تا با او به درد دل بپردازد و خوشی ها و ناراحتی های زندگی خود را با او تقسیم نماید . با ایجاد پیوند و رابطه ای الهی قدم در مسیر زیبا ، اما پر پیچ و خم زندگی نهد . سرآغاز ایجاد نسلی نو و فعال گردد .
رسول خدا صلى الله عليه وآله فرمود :
ما بنى بناء فى الاسلام احب الى الله عز و جل من التزويج ؛
هيچ بنايى در اسلام محبوب‏تر از ازدواج ، نزد خداوند بنا نشده است .
ازدواجی موفق و آرامش آور است که علاوه بر انتخابی صحیح ، در شرایط مناسب صورت گرفته باشد . زیرا در صورتی که شرایط مهیا نباشد و فرد نتواند از عهده زندگی خود برآید ، آسیب های آن بیش از امتیازات آن می باشد . مشکلات و گرفتاری های بسیاری را به دنبال خواهد داشت .
شاید یکی از علل مخالفت خانواده شما به این دلیل است که شرایط واقعا فراهم نیست . آن ها منتظرند تا شرایط فراهم شود . چرا که هر پدر و مادری دنبال خوشبختی فرزندان خود می باشند و تلاش می کنند تا آنان را در این جهت کمک و یاری نمایند . سعی کنید موقعیت آنان را به خوبی درک نمایید . تحت هر شرایطی احترام آنان را نگاه دارید . از راهنمایی ها و مشورت های آنان استفاده نمایید ، مطمئنا آن ها دلسوز شما می باشند . شما را یاری خواهند نمود .
اگر به این نتیجه رسیده اید که شرایط ازدواج را دارید و همه جوانب امر را در نظر گرفته اید ، ولی آن ها اقدامی برای شما انجام نمی دهند ، می توانید برای اتمام حجت و تاثیر گذاری بیش تر ، موضوع را در یک نامه نوشته و به والدین تان بدهید. حتی در مورد ، احتمال گناه خود به آن ها گوشزد کنید . شاید با بیان این نکته آن ها تحریک شده و بیش تر به فکر فرو روند .
در صورتی که آن ها مجدداً به خواسته شما توجه ننمودند ، می توانید این موضوع را با یک واسطه دلسوز و آگاه ، مثل عمو و دایی و یا هر فرد دیگری که فکر می کنید می تواند بر خانواده تان تاثیر بگذارد ، در میان بگذارید و از آن ها خواهش کنید که شما را جهت راضی نمودن خانواده به ازدواج تان کمک نمایند . خصوصا عوارض منفی و آثار زیانبار ، بی تفاوتی و بی اهمیتی نسبت به این موضوع را به خانواده شما انتقال دهند ، چرا که یکی از حقوق فرزند بر پدر و مادر این است که آن ها بایستی فرزند را جهت ازدواجی موفق و سالم یاری و کمک نمایند .
بر خلاف تصور رايج ، در قرآن ، زندگي مشترک زناشويي عامل تقويت بنية اقتصادي معرفي شده است . خداوند متعال نه تنها ضعف بنيه اقتصادي دختر و پسر را مانع ازدواج نمي‌داند، بلکه وعده داده است که کاستي هاي اقتصادي آنان را جبران نمايد. در سوره نور مي‌فرمايد :
«مردان و زنان بى‏همسر خود را همسر دهيد ، همچنين غلامان و كنيزان صالح و درستكارتان را، اگر فقير و تنگدست باشند ، خداوند از فضل خود آنان را بى‏نياز مى‏سازد خداوند گشايش‏دهنده و آگاه است».
کنترل غریزه جنسی و شهوت و اجتناب از خود ارضایی
يکي از نيرومندترين غرايزي که خداوند متعال در وجود هر انسانی قرار داده است، غريزه جنسي و نيروي شهوت است. که به محض شروع دوران نوجواني، آرام آرام زمان بيداري و شکفتگي آن فرا مي‌رسد . رفته رفته تمامي وجود فرد را دربرمي‌گيرد و بر تمامي رفتار او اثر مي‌گذارد ، پس لازم است به طور صحیح کنترل و مدیریت شود . يکي از بهترين راه ها براي ارضاي صحيح غريزه جنسي و کنترل شهوت ،ازدواج است. اما در مواردی که بنا به دلايل و شرایطي این امر ممکن نيست ، باید جوانان با کنترل غریزه جنسی و نیروی شهوت ، عفت خود را حفظ نمایند .
وقتی که خداوند که آفریننده انسان و سازنده اوست و اطلاعات کافی از توانایی های او دارد، امر به پاکدامنی و خود نگهداری می کند؛ مشخص می شود که امکان پاکدامنی و خود نگهداری در برابر غریزه جنسی وجود دارد، ولی شرط آن وجود انگیزه برای پیشه کردن پاکدامنی است .بدون اراده و انگیزه این امر به سرانجام نمی‌رسد و فرد دچار لغزش می‌شود و تقصیر را گردن غیر قابل کنترل بودن غریزه جنسی می اندازد. این راه ممکن نمی باشد مگر با جلوگیری و اجتناب نمودن از زمینه ها و شرایطی که شهوت زا بوده و انسان را مورد تحریک قرار می دهند .
از عوامل مهم کشیده شدن انسان به گناه و زشتی و عمل حرامی مثل خودارضایی ، در مرحله اول ، عدم معرفت و شناخت واقعی ، خداوند متعال و با عظمت می باشد . زیرا اگر انسان بتواند معرفت حقیقی نسبت به پروردگار به دست آورد ، چنان محبت و لذتی در دل و قلب او جای می گیرد ، که حاضر نیست با هیچ لذتی آن را معاوضه نماید .
اما در مرحله دوم ، آنچه که باعث می شود انسان به گناه و زشتی روی بیاورد ، عدم شناخت ارزش وجودی خود و توانایی ها و ظرفیت هایی است که خداوند متعال به انسان عطا نموده است .
ضمن توجه به ارزش های وجودی خود ، سعی نمایید زمینه ها و عوامل ایجاد گناه و شهوت را در خود از بین ببرید تا بتوانید از این عمل حرام ( خود ارضایی ) اجتناب نمایید .
بیان داشته اید از نگاه حرام ، ارتباط و اختلاط با نامحرم اجتناب می نمایید. روزه می گیرید ، دعا می کنید و .. . اما تاثیری نداشته است .
درست است که این ها زمینه های ایجاد تحریک می باشد، اما همه زمینه های تحریک شهوانی این ها نیستند . از جمله مهم ترین عوامل ایجاد تحریک ، فکر است ، یعنی چیزی که با اراده ، بیش تر به آن دامن می زنید ( برای مثال بیان می دارید اگر دختری حاضر باشد دوست شود ... ) .
این گونه افکار مثل خوره بر فکر و ذهن شما غلبه می کند و مدام قوای شهوانی شما را تحریک می کند .
هميشه موضوعات مورد علاقه اي براي فکر کردن در ذهن داشته باشيد؛ موضوعاتي علمي، اجتماعي، سياسي، اعتقادي و مذهبي و ... و هر زمان که افکار و تخيلات جنسي به ذهن تان هجوم آوردند، با پرداختن به آن موضوعات افکار خود را جهت داده و به سمت صحیحی هدایت نمایید.
در صورتی که افکار شهوانی به ذهن شما هجوم آورد ، با عوض کردن موقعیت و جایگاه خود و یا با روش توقف فکر ، رشته این افکار را پاره نمایید .
استفاده از كش شوك : یکی از روش هایی که برای از بین بردن و غلبه بر افکار شهوت انگیز به کار می رود ،استفاده از کش شوک می باشد ، در این روش كش نازكي را به مچ دست خود ببنديد . هنگام تحريك هاي جنسي آن را محکم كشيده و سپس رها كنيد. همراه شدن درد با آن فكر ، كم‌كم باعث مي‌شود كه شما نسبت به اين افكار شرطي شده و با آمدن آن به ذهن تان، درد هم براي تان تداعي شود. اين روش به شما كمك مي‌كند تا بتوانيد افكار جنسي را از ذهن تان دور كنيد.
تنظيم ساعات خواب : تنظیم ساعات خواب ، یکی از مهم ترین راه های کنترل شهوت می باشد ، زیرا در زمانی که فرد به رختخواب می رود ، بیش تر مورد هجوم افکار و تخیلات شهوانی قرار می گیرد .
حتماً براي اوقات بيکاري و فراغت تان برنامه اي داشته باشيد.
برخی خوراک ها و مواد غذایی نیز بسیار در تحریک شهوت موثرند ، که لازم است تا حد امکان که برای بدن ضرر نداشته باشد ، از آن ها کم تر استفاده نمود. خوراک ها نسبت به افراد مختلف ، متفاوت می باشند و لازم است که با تجربه نمودن و دقت در خوراک ها ، آن هایی را که بیش تر بر شما تاثیر گذاشته ، شناسایی کرده و کم تر استفاده نمایید .
- پرورش تقوا و معنويت در وجود خويش ؛
همة آنچه بيان شد، به نحوي مي‌تواند در کنترل شهوت و غريزة جنسي نقش داشته باشند، اما آن چه بيش از همه ضروري است و به صورت زيربنايي در شخصيت و رفتار مؤثر است، پرورش معنويت و تقويت ايمان و تقواي الهي است.
- لباس های تنگ و چسبان نپوشید ، زیرا باعث تحریک و تفکر بیش تر نسبت به مسائل جنسی می شوند .
- کتب اخلاقی مانند : "معراج السعاده " مرحوم نراقی و کتب شهید دستغیب ، خصوصا " گناهان کبیره " را مطالعه بفرمایید .