با سلام .گوش کردن به آهنگ در ماه محرم چه حکمی دارد؟

پرسشگر گرامی با سلام و تشکر و تسلیت ایام عزای امام حسین (ع)
اگر موسیقی لهوی باشد ، گوش دادن به آن حرام است ، چه در روزهای محرم باشد، چه در غیر روزهای محرم . چون ماه محرم از ماه های حرام می باشد، ممکن است گناه آن در ماه محرم بیش تر باشد.
موسيقي بر دو قسم است:
1- موسيقى که به نظر عرف مردم، مطرب، و متناسب با مجالس لهو و لعب و عياشي و عيش و نوش باشد.نواختن و گوش دادن به اين قسم موسيقي و آهنگ حرام است .
2ـ موسيقى غير مطرب و معمولى كه انسان را به هيجان شهوانى وادار نمي‌كند؛ اين قسم موسيقي حرام نيست.(1)
معنای لهو: از نظر اصطلاح مراجع و فتوایی که در مورد لهو داده اند: عبارت است از سرگرمى و خوشگذرانى كه غالباً انسان را از ياد خدا و آخرت غافل مى‏سازد. منظور از مجالس لهو و لعب مجالسى است كه براى عياشى و هوس رانى و بى‏بند و بارى تشكيل شده است. به تعبير ديگر: به مجالسى گفته مى‏شود كه نزد عرف مؤمنان و متديّنان مجلس گناه محسوب شود.
بنابراین هر موسیقی که انسان را از یاد خدا غافل کند و یا از حال عادی انسان را خارج کند و یا موسیقی باشد که معمولا در مجالس لهو از آن استفاده می شود، گوش دادن به این نوع موسیقی در هرجا که باشد ،حرام است.
تشيخص اين که کدام موسيقي لهوي است و کدام موسيقي لهوي نيست، با عرف است . اگر از نظر عرف متدينان موسيقی لهوی و مطرب حساب شود ،حرام است.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم.
پي نوشت:
1.آيت الله خامنه اي، استفتاآت،سؤال 1127و1139.