با سلام و خسته نباشید.بهمن ماه 88 برادرم که مجرد بود به رحمت خدا رفت حال برای گوسفد قربانی کردن برای میت واجب است در صورتی که کارمند بوده و حقوق مستمری داردو هزینه کفن و دفن خودش به دست مادرم میباشد . ولی نماز و روزه بر گردن دارد .لطفاً راهنمایی بفرمایید که در صورت نیاز گوسفند تا قبل عید قربان خریداری شود.و آیا درست است که قربانی کردن فقط برای انسانهای زنده است ؟

پرسشگر گرامی با سلام سپاس از ارتباط تان با این مرکز.
قرباني كردن گوسفند براي ميت واجب نيست، مگر اينكه در زمان حياتش به خاطر ديني مانند نذر يا ... قرباني كردن گوسفند بر او واجب شده بود و انجام نداد كه در اين صورت لازم است .
اما دادن ديون شرعي او مانند نماز و روزه اي كه بر گردن دارد ، واجب است . قبل از پرداخت ديون شرعي، وراث حق تصرف در ارثيه را ندارند .(1)

پي نوشت :‌
1. استفتائات آيت الله بهجت ، ج 4 ،س 6004.