سلام علیکم
میخواستم ببینم هنگام انجام غسل جنابت برای شستن هر سمت از بدن مثلا سمت راست باید اول قسمت جلو(روی سینه و شکم)و بعد قسمت پشت سر یا عقب(کمر) را غسل داد یا منظور از سمت راست این است که هم قسمت جلو و عقب را با هم شست؟
2-عورت را باید چطور غسل داد؟باید دست کشیده شود؟
3-لای باسن که آب ممکن است به طور کامل به آنجا نرسد چطور باید غسل داد؟ باید دست کشیده شود؟

با سلام و تشکر به خاطر ارتباط تان با اين مرکز.
در غسل ترتيبي براي شستن بدن فرقي بين جلو و پشت بدن نيست . هر کدام را زودتر بشويد ،فرقي نمي کند . مي توان هر دو را با هم شست، ولي مقدم داشتن کل سمت راست بدن بر سمت چپ بدن در غسل بايد مراعات شود.(1)
براي شستن عورت مانند ساير اعضا لازم نيست که از دست استفاده شود . همين که آب به تمام عورت برسد، کافي است . بهتر است عورت هم با سمت راست و هم با سمت چپ شسته شود.(2)
آن مقدار از باسن که در حالت عادي ديده مي شود، لازم است شسته شود . به طور کلي آن قسمت از بدن که جزء باطن شمرده مي شود، مانند توي گوش و بيني لازم نيست شسته شود(3) .لازم نيست حتما دست کشيده شود بلکه مهم شستن و رسيدن آب مي باشد ،اگر چه دست کشيدن هم اشکال ندارد.
پي نوشت ها :
1. آيت الله خامنه اي ، رساله اجوبه استفتائات ، س 192.
2. توضيح المسائل مراجع ، م362 ( مطابق با نظر مقام معظم رهبري )
3. همان ، م 374 .