با سلام ما بعد از یک سال ازدواجدر حال حاضر می خواهیم بچه دار شویم میخواستم دستورات اسلام و کارهایی که از نظر اسلام قبل از بسته شدن نطفه می باید انجام گیرد تا بچه صالح و سالم باشد (انشاء الله) چیست؟ باتشکر

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
اسلام براي سلامت جسمي و روحي رواني فرزند و برخي جهات ديگر، براي زمان و مکان و چگونگي آميزش دستور عمل‌هايي دارد که به برخي اشاره مي‌شود:
1- پيش از جماع وضو داشته باشند.
2- پس از ورود آن ها به اتاق مخصوص، ابتدا خداي را براي اين كه آن ها را به يكديگر حلال كرد و اجازه آميزش جنسي داده شكر كنند.
3-هر كدام دو ركعت نماز بخوانند. براي خوشبختي يكديگر و دوام و ازدياد عشق و محبت نسبت به هم و نيز براي دارا شدن فرزند صالح دعا كنند، بهتر است اين دعا را بخوانند :
ا) «أعوذ بالله من الشيطان الرجيم. بسم الله الرحمن الرحيم. اللّهمّ جنّبني الشيطان و جنّب الشيطان ما رزقتني». (1)
ب) «اللّهمّ ارزقني إلفها و ودّها و رضاها، و ارْضني بها، و اجْمع بيننا بأحسنِ اجتماعٍ، و اُنسٍ و ائتلافٍ، فانّک تُحِبُّ الحلال و تکره الحرام». (2)
ج) مرد دستش را روي پيشاني همسرش بگذارد و بگويد: «اللّهمّ على کتابک تزوّجتها، و في أمانتِک أخذتها، و بکلماتک إسْتحللتُ فَرْجها، فإنْ قضيتَ في رحمها شيئاً فاجعله مسلماً سويّاً، و لا تجعلهُ شِرک الشيطان». (3)
د) «بسم الله الرحمن الرحيم. الّذي لا إله إلاّ هو. بديعُ السموات والأرض، اللهمّ إن قضيتَ منّي في هذه الليلة خليفةً فلا تجعل للشيطان فيه شِرکاً و لا نصيباً، ولا حظاً و اجْعله مؤمناً مخلصاً، مصفّاً من الشيطان و رجزه جلّ ثناؤک». (4)
4- قبل از شروع بسم الله بگويند.
5- توجه به نوع تغذيه پيش از نزديکي و انعقاد نطفه و پس از آن در دوران بارداري و شيرخوارگي از جهات مختلف در سلامت جسمي، فکري و روحي فرزند مؤثر است مثلاً:
ا) چه غذاهايي در زيبايي قيافه و صورت بچه اثر دارد؟
ب) چه نوع غذاهايي است که در تقويت نيروي فکري و عقلي و هوش بچه مؤثر است؟
ج) چه نوع غذاهايي در تقويت بنيه جسماني و استخوان‌بندي فرزند مؤثر است؟
د) چه نوع غذاهايي در شکل‌گيري شخصيت انساني، ‌روحي و اخلاقي و ديني بچه مؤثر است(مال حلال باشد، حرام و شبهه ناک نباشد).
6 - مرد در هنگام جماع عجله نكند ، بلکه با زن بازي كند . با مقدماتي او را كاملاً براي اين کار آماده نمايد تا نيازهاي هر دو با هم برطرف شود و هر دو با هم لذت ببرند. اين کار در آرامش روحي همسر و در نتيجه در نطفه مؤثر است.
7- روحيات و خلق و خوي زن و مرد پيش از آميزش و هنگام آن و روحيات مادر پس از انعقاد نطفه در سلامت فرزند تأثير فراواني دارد.
8- نزديکي در جاي آرام و خلوت و در شب انجام گيرد.
9- پس از نزديكي فورا غسل كنند و با حالت جنابت نخوابند.
10- جماع در شب‏هاي دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه يا جمعه باشد. از نزديكي كردن در شب هاي چهارشنبه و شب اول(غير ازشب اول ماه رمضان که مستحب است)، وسط و آخر ماه قمري و نيز شب هاي ماه گرفتگي و طوفان هاي شديد پرهيز كنند.
11- بدون رو انداز نزديكي نكنند.
12- طوري بخوابند كه كف پا يا سر آن ها به طرف قبله نباشد.
13- هنگام همبستر شدن به عورت يكديگر نگاه نكنند و با يكديگر صحبت نكنند.
14- با شكم پر و مثانه پر نزديكي نكنند.
جهت آشنايي بيش تر مي‏توانيد به كتاب‏هاي زير مراجعه فرماييد:
- ازدواج مكتب انسان سازي، شهيد دكتر پاك‏نژاد، ج 3
- آيين همسرداري ابراهيم اميني
- بهشت خانواده، دكتر مصطفوي
- بهداشت ازدواج از نظر اسلام، دكتر صفدر صانعي
-ازدواج و مسائل جنسي، گروهي از نويسندگان
- مشاوره جنسي و زناشويي، علي اسلامي نسب
پي‌نوشت‌ها:
1. وسايل الشيعه، ج 14، ص 31.
2. اللمعة المشقية، ج 5، ص 92.
3. همان.
4. وسايل الشيعه، ج 14، ص 31.