مسافری که در نماز جماعت مغرب و عشا شرکت میکند نماز خود را چگونه می خواند؟

پرسش: نماز شرح : مسافري که در نماز جماعت مغرب و عشا شرکت مي کند نماز خود را چگونه مي خواند؟
پاسخ: با سلام و تشكر به خاطر ارتباطتان با اين مركز
نماز مغرب سه رکعت است و در مسافرت شکسته نمي شود ،يعني همان سه رکعت خوانده مي شود .
نماز صبح هم شکسته نمي شود اما نماز هاي چهار رکعتي يعني نماز عشا و ظهر و عصر شکسته مي شود ،چه فرادا خوانده شود و چه با جماعت خوانده شود .
مسافر در نماز جماعت نيز نماز خود را بايد شکسته بخواند . با قصد شکسته خواندن به امام جماعت اقتدا کند و در رکعت دوم بعد از تشهد سلام بدهد، نماز مسافر تمام مي شود.
چنانچه مسافر بخواهد بعد از سلام نماز، در دو رکعت ديگر نيز با امام همراهي کند و نماز بخواند، اگر نماز قضاي يوميه دارد ، مي تواند به نيت نماز قضا، در رکعت سوم امام اقتدا کند و با امام نماز را ادامه دهد.(1)
پي نوشت:
1. توضيح المسائل مراجع، ج1، احکام نماز مسافر، مسأله 1272و1408.