امام باقر عليه‏ السلام : نخستين چيزى كه بنده بـراى آن حـسابرسى مى‏شود نماز است ؛ اگر پذيرفته شد ساير اعمالش هم پذيرفته مى‏شود . الكافي : 3 / 268 / 4 منتخب ميزان الحكمة : 324

پرسش 1:
اجاره کنيز شرح
آيا در اسلام اجاره دادن کنيز خود به ديگري جاز است؟
پاسخ:
@@پرسشگر گرامي باسلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز.
برده داري و کنيز داري در زمان ظهور اسلام به عنوان يک قانون عمومي و رايج در آن زمان وجود داشته است. اسلام نيز به خاطر برخي از مصلحت ها، در ظاهر اين مسئله را تحريم نکرد ، ولي قوانين خاصي براي آن در نظر گرفت. با وضع قوانين خاص در اين مورد از سوي اسلام و رعايت آن، بعد از مدتي برده داري و کنيز داري از بين رفت.
در شرايط فعلي برده و کنيز از بين رفته است و موضوعيت ندارد. لازم است وقت خود را روي اين گونه مسائل ضايع نکنيد.