روابط زناشويي

امام على عليه‏ السلام : نماز، موجب تقرّب هر پرهيزگار(ى به‏خدا) است. الخصال : 620 / 10 منتخب ميزان الحكمة : 324

پرسش 1:
روابط زناشويي شرح
از پشت با همسر چه حکمي دارد؟
پاسخ:
@@
در مورد کامجويي از پشت با همسر فتواها مختلف است.
به فتواي آيات عظام:
امام خميني، شبيري زنجاني، گلپايگاني، فاضل، صافي، (1) نوري همداني،(2) گرامي(3) مكروه است وكراهتش شديد است.
به نظر آيت الله اراكي درحال حيض بنا بر احتياط بايد ترك شود، و به نظر آيت الله خويي ،چه درحال حيض و چه غير حال حيض بنا بر احتياط حرام است. به نظر آيت الله سيستاني در حال حيض و پاكي اگر زن راضي نباشد، بنا بر احتياط جايز نيست.(4)
به نظر آيت الله وحيد بنا بر احتياط واجب در حال حيض بايد اجتناب شود . در غيرحال حيض اگر زن راضي باشد ،مكروه است . اگر راضي نباشد ،حرام است.(5)
به نظر آيت الله بهجت در حال حيض بنا براحتياط واجب جايز نيست. در حال پاكي اگر موجب اذيت زن شود ،حرام وگرنه شديداً مكروه است.(6)
به نظر آيت الله خامنه‌اي مكروه است . اگر زن راضي نباشد و موجب اذيت زن شود ،حرام است.(7)
به فتواي آيت الله صانعي در حال حيض حرام است. در غير حال حيض اگر زن راضي باشد، اشكال ندارد . اگر راضي نباشد ،حرام است.(8)
به نظر آيت الله مكارم مكروه است . اگر براي زن ضرر داشته باشد و زن راضي نباشد، حرام است.(9)
به نظر آيت الله تبريزي احتياط ترك آن است.(10)
کامجويي از عقب از نظر پزشکي مردود است وهيچ پزشکي چنين رابطه­اي را توصيه نمي­کند . در قوانين مجازات هاي اسلامي اگر مردي همسر خود را مجبور به انجام چنين رابطه اي کند، زوجه ( زن) مي تواند از شوهر خود شکايت کند . هر چيزي از نظر اسلام مردود شناخته شود ،حتما به ضرر انسان مي باشد . امروزه از نظر پزشکي ثابت شده که اين رابطه پر خطر است.
پي‌نوشت‌ها:
1 ـ 4. توضيح المسائل مراجع، ج1، مسئله 450.
5. آيت الله وحيد، توضيح المسائل، مسئله 456، و سؤال از دفتر ايشان.
6. آيت الله بهجت، استفتاآت، ج 1، سؤال 1069 و سوال از دفتر ايشان.
7. سوال از دفتر آيت الله خامنه‌اي.
8. آيت الله صانعي، توضيح المسائل، مسئله 439 و سؤال از دفتر ايشان.
9. سؤال از دفتر آيت الله مكارم.
10. آيت الله تبريزي، استفتاآت، سؤال 1463.