سلام. سوال من در خصوص كاشت ناخن و حكم غسل و وضو با ناخن كاشته شده چيست؟

پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
کاشتن ناخن مصنوعي در صورتي که برداشتن آن ممکن نباشد، بدون ضرورت و نياز از جهت آن که مانع رسيدن آب به بدن مي گردد، جايز نيست، ولي اگر ضرورت در بين باشد ، مانند آن که ناخن کسي قطع شده باشد و ناخن مصنوعي بکارد، اشکال ندارد.
در هر صورت اگر کسي ناخن مصنوعي بکارد، در صورتي که ممکن باشد در هنگام وضو و غسل ناخن مصنوعي را بردارد، اما اگر برداشتن آن ممکن نباشد يا موجب حرج و سختي غير قابل تحمل باشد، بايد به صورت جبيره اي وضو و غسل را انجام دهد، يعني دست تر روي ناخن کاشته شده بکشد، وضو و غسل صحيح است و بعد از وضو يا غسل بنابر احتياط تيمم هم نمايد.(1)
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .
پي نوشت:
1. سؤال تلفني(7746666-0251) از دفتر آيت الله خامنه اي.