امام علي عليه السلام: بسا سخنى كه نعمتى را برُبايد . غرر الحكم و درر الكلم 5282

پرسش 1:
عقد و محرميت موقتي شرح با توجه به زمان کنوني و ممانعت هايي که براي ازدواج وجود دارد، آيا پسر و دختري باکره مي توانند به دليل عدم ارتکاب گناه با توجه به رفت و آمد هاي روزانه با هم و امکان تماس و صحبت بدون روابط ديگر، بدون اجازه پدر صيغه عقد موقت را بخوانند؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي با سلام و سپاس از ارتباطتان با اين مرکز
اکثر مراجع مي فرمايند اگر دختر باکره بخواهد ازدواج دائم يا موقت کند ، بايد پدر يا جد پدري او اجازه بدهد . بدون اجازه و عقد شرعي هر نوع لذت جنسي دختر و پسر از همديگر حرام مي باشد و اگر آميزش صورت بگيرد، زنا خواهد بود . بدون صيغه عقد با شرائط آن محرميت حاصل نمي شود . (1)
نوع رابطه ( داشتن رابطه زناشويي يا عدم آن) فرقي در اصل عقد و شرايط آن نمي كند. دو نفر با عقد موقت زن و شوهر محسوب مي شوند ، چه بخواهند روابط ساده داشته باشند ، يا رابطه زناشويي داشته باشند.
پي نوشت:
1. توضيح المسئل مراجع ،مسئله 2376.
لطفا در ارتباط هاي بعدي نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد .