امام باقر عليه السلام: تنبلى به دين و دنيا زيان مى‏رساند. تحف العقول

پرسش 1:
مشکل در طهارت شرح گردنم زخم شد و مقدار کمي خون آمد و روي زخم خشکيده شد.(به اندازه يک عدس و يا کمتر) به حمام رفتم و با مواد شوينده و آب به گردنم دست کشيدم و بارها آن موضع را با آب خيس کردم و به گمان اينکه نجاست برطرف شده حمام کردم غسل کردم و بيرون آمدم و با بدن خيس و آب چکان به داخل اتاق آمدم و با بدن خيس که ممکنه آب از گردنم به پايين بياد و به فرش بريزه تمام اتاق را گشتم و در آينه نگاه کردم ولي متوجه عضو زخم کوچک نشدم لباس پوشيدم و بعد از مدت 10 دقيقه که نگاه کردم دقيقا همان موضع نجس قبل از حمام به همان اندازه خون بود( به اندازه ته سنجاق)

پاسخ:
پرسشگر گرامي باسلام و تشکر از ارتباطتان با اين مرکز
اگر درجاي زخم خون باشد(ممکن است خون نباشد بلکه قرمزي جاي زخم باشد که )فقط آن جا نجس است .بقيه جاها پاک است . يعني بقيه بدن و لباست و اتاق وفرش ها پاکند و اصلا نبايد شک درپاکي آن ها بکني. تنها جايي كه يقين به نجاست داريد ، حكم نجس را دارد و موارد مشكوك از هر جهت پاك است. هر جايي كه گفته ايد ، ممكن است نجس باشد ، حكم فقهي و شرعي آن پاكي و طهارت است‌، حتي اگر در واقع و حقيقت نجس باشند. وسواس در اين امور اصلاً لازم نيست.