پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم : همانا برترى عالم بر عابد ، همچون برترى خورشيد است بر ستارگان و برترى عابد بر غير عابد ، همانند برترى ماه است بر ستارگان . بحار الأنوار : 2 / 19 / 49 منتخب ميزان الحكمة : 396

پرسش 1:
درآمد شبه ناک شرح
اگر به شما پيشنهاد کاري شود که اطلاعات فروش افراد را به صورت غير واقعي ثبت کنيد تا آنها ماليات کمتري پرداخت کنند . آيا اين درآمد حرام است؟
پاسخ:
پرسشگر گرامي باسلام و تشکر .
عمل کردن به قانون جمهوري اسلامي لازم است . تخلف از قوانين و مقرراتي که به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده باشد و رعايت نکردن آن اختلال در نظام جامعه به وجود بياورد جايز نيست. فتواي مراجع نيز برعدم جواز تخلف از قانون مي باشد.ضمناً رعايت قوانين هرکشور در همان کشور الزامي است. بنا بر اين اگر اطلاعات فروش فروشگاه را به صورت غير واقعي ثبت کنيد تا کمتر گزارش کنيد ، برخلاف قانون و خلاف مقررات است وجايز نيست . در آمد از اين راه حرام مي باشد . ( 1 )
پي نوشت :
1 . سؤال تلفني از دفتر آيات عظام سيستاني و رهبري .