با سلام اگر کسي نداند استمنا در ماه رمضان روزه را باطل مي کند و استمنا کند حکمش چيست؟

پرسش 1:
استمنا شرح با سلام اگر کسي نداند استمنا در ماه رمضان روزه را باطل مي کند و استمنا کند حکمش چيست؟

پاسخ:
با سلام و آرزوي قبولي اعمال.
اگر مي دانست استمنا حرام است، ولي نمي دانست روزه را باطل مي کند،قضا وکفاره به گردنش آمده است، مگر به فتواي آيت الله سيستاني که مي فرمايد:کفاره واجب نيست .اگرجهل به حدي بوده که احتمال باطل شدن روزه را نمي داده، قضا هم واجب نيست. به نظر آيت الله خامنه اي فقط قضا لازم است . به نظر آيت الله مکارم بنا براحتياط قضا وکفاره لازم است.
اگر نمي دانست استمنا حرام است ونيز نمي دانست روزه را باطل مي کند، قضاي روزه لازم است ،ولي کفاره لازم نيست. آيت الله سيستاني مي فرمايد:کفاره واجب نيست .اگرجهل به حدي بوده که احتمال باطل شدن روزه را نمي داده، قضا هم واجب نيست.(1)
پي نوشت:
1. پرسش ها وپاسخ هاي دانشجويي ،شماره 17(احکام روزه) ص62و63 ،سوال 83و85
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم