امام على عليه‏ السلام : هر كس خوردنش بسيار شود ، تن‏درستى‏ اش كاهش مى‏يابد و هزينه‏اش بر وى سنگين مى‏گردد . غرر الحكم ، حديث 8903 ، عيون الحكم والمواعظ ، صفحه 434 ، حديث 7500 دانش نامه احاديث پزشكي : 2 / 46

پرسش 1:
کسي که با استمنا به سن تکليف برسد چه حکمي دارد؟

پاسخ:
پرسشگر گرامي باسلام و تشکراز ارتباطتان با اين مرکز
نشانه بالغ شدن يكى از سه چيز است: بنا بر اين هريک از اين سه نشانه به تنهائي علامت بلوغ و رسيدن به حد تکليف شرعي است .
1 - روييدن موي درشت زير شکم بالاي عورت .
2 - بيرون آمدن مني ، در خواب يا بيداري با اختيار يا بي اختيار .
-3 تمام شدن پانزده سال قمرى در مرد و تمام شدن نه سال قمرى در زن 0 ( 1 )
بنابر اين اگر با استمنا از شما مني خارج شده باشد ، به سن تکليف رسيده ايد و بايد غسل جنابت کرده و نمازهاي خود را بخوانيد .
آن مقدار از نماز و روزه كه مي دانيد بعد از بالغ شدن انجام نداده ايد، آن ها را بايد قضا كنيد .
استمنا گناه است وضررهاي روحي وجسمي بسيار زيادي دارد.
پي‌نوشت‌:
1. توضيح المسائل مراجع م 2252.
لطفا هرگاه سوال شرعي مي پرسيد ،نام مرجع تقليد خود را ذکر کنيد تا بر اساس نظر مرجع شما پاسخ بدهيم .