جبرئيل به من خبر داده است كه فرزندم حسين پس از من در سرزميني به نام طف كشته مي‏شود و اين خاك را به من نشان داده كه محل شهادت و قبر او در اين خاك خواهد بود
خبر دادن پیامبر از شهادت امام حسین

در احاديث و برخي متون تاريخي پيامبر(ص) پس از آگاهي از ماجراي كربلا توسط پيك وحي گريه و سوگواري نمودند.
عايشه مي‏گويد: "روزي جبرئيل بر رسول خدا(ص) نازل شد و به آن حضرت وحي نمود. حسين نزد پيامبر(ص) وارد شد و از شانه و پشت آن جناب بالا مي‏رفت و بازي مي‏كرد. جبرييل گفت: يا محمد! ان امتك ستفتن بعدك و يقتل ابنك هذا من بعدك و مدّيده فأتاه بتربه بيضاء و قال في هذه الارض يقتل ابنك اسمها الطف. فلما ذهب جبرئيل خرج رسول اللّه الي اصحابه و التربه في يده و فيهم ابوبكر و عمر و علي و حذيفه و عمار و ابوذر و هو يبكي فقالوا ما يبكيك يا رسول اللّه فقال: أخبرني جبرئيل ان ابني الحسين يقتل بعدي بأرض الطف و جائني بهذه التربه فأخبرني ان فيها مضجعه؛ اي محمد! به زودي امت تو فتنه مي‏كنند و اين فرزند كوچك تو را پس از تو خواهند كشت. آنگاه جبرييل دست برد و خاك سفيد رنگي آورد و گفت: فرزندت در اين سرزمين كشته مي‏شود. نام آن طف است! پس از آنكه جبرييل از نزد رسول خدا(ص) رفت، آن حضرت در حالي كه خاك را در دست داشت و گريه مي‏كرد بر گروهي از يارانش كه ابوبكر، عمر، علي، حذيفه عمار و ابوذر در بين آنها حضور داشتند وارد شدند و فرمودند: جبرئيل به من خبر داده است كه فرزندم حسين پس از من در سرزميني به نام طف كشته مي‏شود و اين خاك را به من نشان داده كه محل شهادت و قبر او در اين خاك خواهد بود". (1)

پي نوشت:
1. ماوردي، علي بن محمد (قرن پنجم) اعلام النبوه، ناشر دار الكتب العلميه، بيروت، ص 108؛ سيد مرتضي العسكري، سال چاپ1410- 1990 م، ناشر مؤسسه النعمان للطباعه والنشر والتوزيع- بيروت- لبنان، ج3، ص34.