منبع این حدیث كجاست؟
در روایات تاركان صلاه و نماز یهود امت معرفی شده اند.

حدیثی از پیامبر نقل میكنند كه فرموده به یهودیان امت من سلام نكنید كه سوال شد چه كسانی یهودیان امت شما اند؟ حضرت فرمود: هر كس كه صدای موذن را بشنود و به سوی نماز نشتابد. منبع این حدیث كجاست؟

در روایات تاركان صلاه و نماز یهود امت معرفی شده اند. (1)

در روایت دیگر كسانی كه از ادای نماز عصر به جماعت خودداری می ورزند، یهود امت نامیده شده اند. (2)

در روایتی هم قومی از بنی امیه كه  ذریه پیامبر  را می كشند و سنت پیامبر را رها می كنند ، یهود امت خوانده شده اند. (3)

صوفیه (4) مرجئه (5) هم یهود این امت خوانده شده اند. اما روایتی به مضمون فوق نیافتیم.

در روایاتی هم كه از سلام كردن به بعضی گروه ها از جمله تاركان نماز نهی شده (6)، منع از سلام به افراد مورد اشاره نیافتیم.

پی نوشت ها:

1. عجلونی ، كشف الخفا ، بیروت ، دار الكتب العلمیه ، 1408 ق ، ج 1 ف ص 455. (لا تسلموا علي يهود أمتي قيل ومن يهود أمتك قال تراك الصلاة).

2. همان، ج2 ، ص 355. (لا تسلموا علي يهود أمتي قالوا يا رسول الله ومن يهود أمتك قال الذين يتركون صلاة العصر مع الجماعة لينظر)

3. لجنه الحدیث،  موسوعة شهادة المعصومين (ع) ، قم ، اعتماد ، 1380 ش، ج 2، ص 65 - 66. (قال النبي ( صلي الله عليه وآله ): يا أصحابي أفلا أنبئكم بما يضاهيكم من يهود أمتي ؟ فقالوا : بلي يا رسول الله صلي الله عليك وعلي آلك فقال: قوم من بني أمية يزعمون أنهم من أمتي ويظنون أنهم من أهل ملتي، يقتلون أفاضل ذريتي وأطائب أرومتي وذرية ابنتي ويبذلون شريعتي ويتركون سنتي ويقتلون ولدي الحسن والحسين كما قتل أسلاف هؤلاء اليهود  زكريا ويحيي ( عليهما السلام ).

4. شیخ حر عاملی، الاثنا عشریه، قم، دار الكتب العلمیه ، 1104 ق ، ص 16. (قال النبي صلي الله عليه وآله : لا تقوم الساعة حتي يخرج قوم من أمتي اسمهم صوفية ليسوا مني وإنهم يهود أمتي )

5. صدوق ، توحید، قم ، انتشارات اسلامی ، ص 382. (قدریه چون قادر به جبر و سرنوشت محتوم هستند و خدا را از سلطنت انداخته و او را دست بسته شمرده اند ، یهود این امت خوانده شده اند. ) (قال عليه السلام : إن القدرية مجوس هذه الأمة وهم الذين أرادوا أن يصفوا الله بعدله فأخرجوه من سلطانه ).

6. شیخ حر عاملی، وسایل الشیعه، قم ، آل البیت ، 1409 ق ، ج 7 ، ص 270.