از سوی بخش پشتیبانی علمی مرکز برگزار شد:
در این نشست که از طرف گروه علمی تاریخ و سیره مرکز برگزار شد ابزارهای جنگ نرم عباسیان در مواجهه با علویان بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام علی محمد تاج الدین «پژوهشگر تاریخ اسلام» در این نشست به بررسی ابزارهای جنگ نرم مورد استفاده توسط عباسیان در مواجهه با علویان پرداخت.

وی در ابتدا با طرح بحث مشکلات و چالش های متعدد دولت عباسی از زمان روی کار آمدن گفت: یکی از این چالش ها که به ویژه در دوره اول خلافت عباسی نمایان تر بود، قیام های پی در پی علویان بود که عباسیان توانسته بودند دولت خود را به اتّکا و حمایت آنان برپا کنند و زیدیان، حسنیان و مهم تر از همه امامان شیعه گروه هایی بودند که موجودیت خلافت عباسی را تهدید می کردند.

حجت الاسلام تاج الدین افزود: خلفای عباسی در نزاع با علویان برای کسب مشروعیت، خفه کردن قیام های آنان در نطفه قبل از پدیدار شدن، تحقیر و تخریب چهره رهبران علویان به ویژه ائمه اطهار علیهم السلام، قرار دادن گروه های علوی در مقابل یکدیگر و نیز توجیه اقدامات سرکوبگرانه خود بر ضد آنان در نظر افکار عمومی شیوه تقابلی جدیدی را در دستور کار خویش قرار داد که از آن با عنوان «تبلیغات سیاسی» یا «پروپاگاندا» یا «جنگ نرم» نام برده می شود و عباسیان از ابزار و فنون متنوّع و گوناگونی بهره بردند.

وی تکنیک هایی که آنها در زمینه جنگ نرم استفاده کردند را اینطور برشمرد: زدن برچسب رافضی یا غلوّ به علویان، جعل خبر بر ضدّ امامان شیعه، انتقال عزّت، اعتبار و مقبولیت رسول خدا به خود برای جلب مشروعیت، بهره برداری از شعار «الرّضا من آل محمّد» در جهت توجیه حقوق سیاسی خود، برگزاری جلسات مناظره با بزرگان مکاتب دیگر با حضور امامان شیعی و نیز تلاش برای شرکت دادن ائمه اطهار در مجالس عیش و نوش به منظور تحقیر و پایین آوردن شأن ایشان، تفسیر و برداشت های مغرضانه غلط از برخی آیات و روایات بر ضد امامان شیعی و القاء آن به مردم، کاهش سخت گیری های گذشته و آزادی زندانیان سیاسی علویان برای تظاهر به همراهی با آنان، بهره برداری سوء و همراه ساختن برخی از مخالفانِ امامیه و حسنیان، فدا کردن برخی از مهره ها و چشم پوشی از برخی منافع خویش، مظلوم نمایی، دشمن تراشی و امام هراسی همگی بخشی از تبلیغات سیاسی عباسیان در مواجهه با علویان هستند.

وی در پایان خاطر نشان کرد که اگر استفاده از این حربه ها نبود، چه بسا عمر دولت عباسی بسیار کوتاه و پرونده آن در همان دوره اوّل بسته می شد.

شایان ذکر است نشست‏های علمی در بخش‏ پشتیبانی علمی مرکز در گروه های قرآن و حدیث، احکام، اخلاق، مشاوره، کلام و تاریخ، با رویکرد پاسخگویی به طور پیوسته با حضور اساتید مبرز برگزار می‏شود.