حامد قرائتی

از سوی بخش پشتیبانی علمی مرکز برگزار شد:
در این نشست علمی رویکردهای متنوع تاریخی در مواجهه با مهدویت مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، حجت الاسلام حامد قرائتی در این نشست با توجه به کارکرد اجتماعی مهدویت در جوامع اهل سنت به بحث ضرورت، پیشینه تاریخی و گونه شناسی مهدویت در طی تاریخ پرداخت.

عضو هیات علمی دانشگاه باقرالعلوم، بازشناسی تعالیم و آموزه های دینی با در نظر گرفتن شرائط محیطی، توجه به قابلیت ها و چالش های(فرصت ها و تهدیدها) هر یک از تعالیم و آموزه های دینی، واکاوی تأثیر و تأثر مفاهیم و تعالیم دینی از عناصر و محرک های اجتماعی و سیاسی و توجه به فهم عرفی جامعه از تعالیم و آموزه های دینی، مقایسه کارکردی مفاهیم پذیرفته شده عمومی از معارف دینی با تعاریف نظری و نص گرا و نسبت سنجی باورها و تصاویر عرفی و حقایق نظری یا منصوص از معارف دینی را از جمله مهمترین مباحث مربوط به اهمیت و ضرورت این بحث دانست.

وی با بررسی گونه شناسی کارکرد مفهوم مهدویت در ادوار مختلف، مهدیت تنبیهی، تدریجی، ارتدادی، تقابلی، نمادین و اکتسابی را از انواع مهدیت روی داده در طی دوره های مختلف تاریخی اسلام دانست و به توضیح هر یک پرداخت.

مدیر سابق بخش مکتوب مرکز ملی پاسخگویی در انتها پراکندگی زمانی و مکانی و نسب مدعیان مهدوی را مطرح کرد.

علاقمندان می توانند جهت اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع فایل ارائه را از سایت مرکز ملی پاسخگویی به نشانی http://pasokhgoo.ir/node/98043 دریافت نمایند.

شایان ذکر است نشست های علمی در بخش های شش گانه علمی مرکز که شامل قرآن و حدیث، احکام، اخلاق، مشاوره، کلام و تاریخ است با رویکرد پاسخگویی به طور مداوم برای کارشناسان پاسخگو برگزار می شود.

جلسه تقدیر و معارفه مسئولین گروه های فضای مجازی و مکتوب برگزار شد
در این جلسه طی حکم های جداگانه از طرف ریاست مرکز، حجج اسلام محمدمهدی پورمدنی و حامد ملکی به سرپرستی گروه های پاسخگویی فضای مجازی، رسانه و مکتوب منصوب شدند.

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی، در این حکم حجت الاسلام والمسلمین مخدوم با توجه به انتقال جناب آقای دکتر اباذر جعفری به معاونت تبلیـغ، حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی پورمدنی را به سمت سرپرست گروه پاسخگویی فضای مجازی منصوب کرد.
در این حکم ضمن تشکر از زحمات جناب آقای دکتر اباذر جعفری، آمده است: انتظار می رود با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری (دام ظله) در خصوص اهمیت حضور فعال و اثرگذار در فضای مجازی، با همتی مضاعف ضمن بهره وری از ظرفیت های موجود و حسن استفاده از سرمایه ارزشمند کارشناسان محترم در ارتقاء کمی و کیفی پاسخگویی در این عرصه پراهمیت، اهتمام ویژه به عمل آورید.
حجت الاسلام پورمدنی پیش از این مسئولیت، در سمت مسئول انجمن های گفتگوی دینی (سایت های askdin.com و askquran.ir) مشغول فعالیت بودند که ضمن فعالیت گسترده در این بخش، تولید نرم افزارهای اندرویدی متنوعی را طی زمان مسئولین در کارنامه دارد.
همچنین طی حکمی جداگانه ریاست مرکز، ضمن تشکر از زحمات حجت الاسلام حامد قرائتی، حجت الاسلام حامد ملکی را به سرپرستی بخش پاسخگویی رسانه و مکتوب منصوب کرد. حجت الاسلام ملکی نیز پیش از این در بخش ارزیابی مرکز فعالیت داشتند.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام والمسلمین مخدوم، با اشاره به دیدار مسئولین دفتر با مقام معظم رهبری (دام ظله) گفت: رهبری معظم فرمودند من از جنس این کار (پاسخگویی) رضایت کامل دارم و مورد تایید من هست.
همچنین وی با اشاره به اهمیت بخش فضای مجازی، نوع نگاه مرکز به نرم افزارها و فنآوری را در طی مدیریت دکتر جعفری بر این بخش قابل توجه دانست.
ریاست مرکز ملی پاسخگویی در باب اهمیت بخش مکتوب نیز گفت: بخش مکتوب بخاطر فرایند ویژه پاسخگویی آن می تواند منجر به فراوده های خوبی در قالب نرم افزار و کتاب شده و لذا می تواند ارزش افزوده خوبی داشته باشد.
همچنین دکتر اباذر جعفری در این جلسه محوریت خلاقیت و ابتکاری کارشناسان مرکز راوجه امتیاز مرکز ملی پاسخگویی نسبت به سایر مراکز در این عرصه دانست و بر ضرورت حفظ این روحیه تاکید کرد.